maritbet girişmaritbet
Uludağ'da bazı pistlerde kar kalmadı

Uludağ'da bazı pistlerde kar kalmadı

Uzun süredir kar yağışı görülmeyen Uludağ'a gelen kayak tutkunları, bazı pistlerdeki açılmalar karşısında hayal kırıklığına uğradı

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, kara hasret kaldı. Uzun süredir kar düşmeyen bölgede, kayak tutkunları iyice açılan ve toprak zeminin gün yüzüne çıktığı pistlerde sıkıntı yaşıyor. Günlerdir kar yağışı görülmeyen "oteller bölgesi"nde kar kalınlığı 25 santimetreye karar düştü. Kar sıkıntısı yüzünden bazı kayak pistleri kapanma noktasına geldi. Hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle erime hızlanırken yer yer kar altında bulunan toprak zemin ortaya çıktı. Hafta sonu tatili için dünden kayak merkezine çıkan tatilciler, hayal kırıklığı yaşadı. Kar olduğu günlerde kayak tutkunlarının doldurduğu pistlerde bu kez tatilciler yürüyerek tur attı. Kar sıkıntısı nedeniyle bazı mekanik tesislerin çalıştırılmadığı öğrenildi. Uludağ'daki tesislerde 24 yıldır çalışan Nurettin Kullacı, AA muhabirine, bu sene yağışların az olması ve lodoslu havalar yüzünden karların çabuk eridiğini ifade ederek, şimdiye kadar burada böyle bir manzara görmediğini söyledi. Kullacı, "Böyle devam ederse bu sezon Uludağ'da turizm biter. Tüm otelciler yağış bekliyor" dedi. Kayak yapmak için bölgeye gelen Sevgi Altuntaş ise gördükleri manzaraya şaşırdıklarını dile getirerek, "İstanbul'da daha güzel kar görüyorduk. Antalya'ya gelmiş gibi hissediyorum." diye konuştu.

Uludağ'da fotoğrafçılık yapan Kemal Aktaş da yarın kar beklendiğini belirterek, "Bu sene kurak geçiyor. İnşallah kar yağar" ifadesini kullandı. Meteorolojik tahminlere göre, Uludağ'da yarından itibaren 26 Şubat'a kadar karla karışık yağmur bekleniyor.

AA

Yorum Yaz