maritbet girişmaritbet
Ukra City mağdurlarından şok iddialar…

Ukra City mağdurlarından şok iddialar…

Esenyurt’ta inşaatı yarım kalan Ukra City’nin mağdurlarından şok iddia: Bir arkadaşımız kalp krizinden öldü, biri kanser oldu, biri akıl hastanesinde.

İstanbul Esenyurt'taki imar krizinde iflas erteleme isteyen ve Ukra City projesinin inşaatını durduran Ukra İnşaat'ın mağdur ettiği vatandaşlar seslerinin duyulmamasından şikayetçi. Yaşanan sıkıntıların ardından Ukra City Sakinleri Dayanışma Derneği'ni kuran mağdurlar yaptıkları eylemlerle medyanın da büyük ilgisini çekmişti. Sorunlarının giderilmesi için destek beklediklerini söyleyen Dernek Başkanı Müyesser Dulundu çarpıcı iddialarda bulundu.

Ukra mağdurları için son durum nedir?

Ukra mağdurları şu an Özyurtlar firmasının toprak sahipleri ile anlaşmalarını tamamlayıp inşaata başlamasını bekliyor. Bu anlaşma yapılsa ve inşaat başlasa bile mağdurlar Ukra İnşaat ile ibralaşmadan ve belli bir fiyat farkı ödemeden Özyurtlar firmasına geçemeyecekler. Dolayısı ile mağdurlar yine Ukra'nın eline ve insafına bırakılacak.

Ne zaman projeye dahil oldunuz?

Proje 2010 yılında insanların çok iyi tanıdığı ve dolayısı ile güven duygusu duyduğu Necati Şaşmaz'ın aylarca tv ve gazetelerde yaptığı çarşaf çarşaf reklamlarla lanse edilip satışlar yapılmaya başlandı.

‘SÖZLEŞMELERDE HER ŞEY YAZILI'

Dairelerin ne zaman teslim edileceği konuşulmuştu?

Daireler 2012 Aralık ayında teslim edilecekti. Gecikme oluşursa insanlara her ay kira bedeli ödemeyi vaat ettiler ve elimizdeki sözleşmelerde de bunlar yazılı.

Kaç mağdur var?

Projeden bu güne kadar 860 daire sattılar. Mağdur sayısı satılan her daire sahibinin ailesinde 3-4 kişi olsa en az 3000 kişinin durumdan etkilendiğini, dolayısıyla 3000 kişinin mağduriyet yaşadığını söyleyebiliriz.

‘ÖDEMELER TAHSİL EDİLİYOR'

Toplamda ne kadar kaybettiniz?

Her mağdurun ödeme şekli değişik. Banka kredisi kullanan var, senetle alan var, peşin alımlar söz konusu. Mağdurlar bu süreçte firma iflas ertelemesini alarak kendini alacaklılarından koruma yoluna gitti. Mağdurlardan hala ödemelerini tahsil ediyorlar. Çünkü insanlar dairelerinin firma tarafından feshedilmesinden korkuyor.  Mahkeme kararı ile ödemelerini durduranlar ve firma hakkında suç duyurusunda bulunanlar var. Firma haklarında dolandırıcılık davası açanlarla ibralaşmayacağını söylüyor. Yani inşaatın başlaması ile mağdurların sorunları hemen çözülmeyecek. Sonuçta Ukra ile mağdurlar baş başa bırakılacak.

Mağdurların psikolojisi nasıl peki?

Yaşanan mağduriyet; strese bağlı kalp krizinden vefat eden, kanser hastası olan, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören (raporları elimizde mevcut), eşinden ayrılan, evlilik hayali kurup evlenemeyen, maddi kriz içerisine girerek iflas eden, oluşan psikolojik sorunları nedeni ile işinden atılan insanlar yarattı.

Kaç yıldır sorun devam ediyor?

Sorun teslim tarihi göz önüne alınırsa 3 yıldır devam ediyor.

‘ŞİRKET BİZİ OYALIYOR'

Şirket herhangi bir açıklama yaptı mı?

Şirket bugüne kadar insanların ödemelerine devam etmeleri için oyalama yoluna gitti. Yıllarca yalanlarla mağdurların iyi niyetini kullandı. Bir süre ‘İnşaat bugün başlıyor, yarın başlıyor' diye, daha sonra da ‘Şu firma ya da bu firma ile görüşmeler yapıyoruz' diyerek insanları kandırdı. Yerel yönetim ile görüşmeler yapıp yardım istedik. Bölgedeki devlet görevlileri uzun zamandır inşaatın çok yakın zamanda başlayacağını söylüyor. 

Ukra'nın Özyurtlar İnşaat'a devriyle ilgili söylentiler var…

Özyurtlar firması bu işte yerel yönetim tarafından görevlendirildi diyebiliriz. Ukra'nın mevcut projesinin dışında proje hazırladılar ve şu an toprak sahipleri ile görüşmelere başladılar. Toprak sahipleri ile anlaşmalar tamamlanınca kısa bir sürede inşaata başlayacaklarını beyan ettiler.

UKRA CITY'DE NELER YAŞANMIŞTI

2010'da Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz'ın oynadığı televizyon ve gazete reklamlarıyla maketten satışlara başlanan Ukra City, 2600 daireden oluşan dev projeyle ilgi çekti. Ancak kısa süre sonra patlak veren ve Esenyurt genelindeki neredeyse tüm projeleri etkileyen emsal sorunundan Ukra City de etkilendi. Ukra City'nin inşaatları, emsal ve yükseklik sınırlarının aşıldığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından durduruldu. Büyük bir krize giren Ukra İnşaat, 'iflas erteleme' talebinde bulundu.

Merve N. Güreş/emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!
  • 29.11.2021 16:33

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!

Megakent İstanbul şiddetli fırtınaya teslim oldu. Fiyapı'nın Esenyurt'da inşa et ...

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!
  • 29.11.2021 16:25

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle İnnovia 2 projesindeki bir ...

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!
  • 29.11.2021 16:14

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Esenyurt-Haramidere bölgesi ...

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi
  • 27.04.2019 11:49

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi

Esenyurt'ta yolda ve bir binada oluşan çatlaklar nedeniyle tehlike altında olan ...

Makromtek görücüye çıktı
  • 24.03.2012 11:19

Makromtek görücüye çıktı

Makrom Yapı yeni projesi Makromtek'in lansmanıyla beraber 40. yılda gerçekleştir ...

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri
  • 24.03.2012 11:12

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri

Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen konut ve işyeri yatırımını anlatıyo ...