maritbet girişmaritbet
Tuzla ve Ümraniye’ye yeni aile sağlığı merkezleri geliyor!

Tuzla ve Ümraniye’ye yeni aile sağlığı merkezleri geliyor!

Ümraniye ve Tuzla'da, kamu sağlığı hizmetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla yeni aile sağlığı merkezleri yapılacak.

"Ümraniye 18 Nolu Aile Sağlığı Merkezi" ve "Tuzla 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi" yapımına ilişkin protokolün imza töreni, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Nurhan İnce'nin katılımıyla İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirildi. 

Vali Şahin, programdaki konuşmasında, Ümraniye Belediyesi'nin yaptığı 30 Aile Sağlığı Merkezi'nin sembolik olarak protokolünün yapıldığını, inşaatı devam eden 1 sağlık merkezi bulunduğunu ve Tuzla Belediyesi'nin bugün imzalanan protokolle 13 Aile Sağlığı Merkezi'ni İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim ettiğini bildirdi.

İnsan sağlığında kamunun bilgilendirilmesinde yerel yönetimlerle yapılan işbirliğinin önemine işaret eden Şahin, yerel yönetimlerin ve halk sağlığı müdürlüklerinin faaliyetlerini takip ettiklerini söyledi.

Belediyeler ve halk sağlığı müdürlüklerinin, kamu sağlığı hakkında toplumu bilgilendirme ve hizmetler konusunda gayretli olduklarını belirten Şahin, sağlık konusunda merkezi ve mahalli idare arasında ayırım yapmadıklarını ve vatandaşa en iyi hizmeti sunmanın gayreti içinde olduklarını dile getirdi.

Halk sağlığı konusunda yerel yönetimlerle ortak çalışmaların bulunduğuna değinen Şahin, "Sadece sağlık alanında değil, gerek alt yapı, eğitim, spor ve kültürel alanlarda da yerel yönetimler her zaman yanımızda" diye konuştu.

İnce de İstanbul'da 900'den fazla aile sağlık merkezinin hizmet sunduğunu kaydederek, "Bu süreçte onların güzel mekanlarda hizmetlerinin kesintisiz sürmesi çok önemli" dedi. Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tuzla ve Ümraniye’ye yeni aile sağlığı merkezleri geliyor!
  • 08.05.2015 16:28

Tuzla ve Ümraniye’ye yeni aile sağlığı merkezleri geliyor!

Ümraniye ve Tuzla'da, kamu sağlığı hizmetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla yen ...