maritbet girişmaritbet
Türkmenistan Teknolojiler Merkezi Aşkabat’ta açıldı

Türkmenistan Teknolojiler Merkezi Aşkabat’ta açıldı

Polimeks’in Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta inşaatını gerçekleştirdiği Teknolojiler Merkezi’nin açılışı gerçekleşti.

Türkiye'nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks'in inşaatını üstlendiği Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki araştırma, geliştirme ve inovasyon üssü Teknolojiler Merkezi'nin açılışı 12 Haziran 2014, Perşembe günü gerçekleşti. 32 bin 425 metrekaresi kapalı, toplam 71 bin 250 metrekarelik arsa alanı üzerine inşaatı gerçekleştirilen merkezde teknoloji merkezi, model bölümü ve teknik binalar bulunuyor.

2012 yılında inşaatına başlanan ve Türkmenistan Hükümeti tarafından hayata geçirilen Teknolojiler Merkezi'nde 11 bin 400 metrekarelik oturum alanı üzerinde bitkisel ilaç üretimi, gıda teknolojileri, bio-teknoloji, çevre koruma teknolojileri, yeni maddeler sentez teknolojisi, enerji üretim ve enerji tasarruf sistemleri, coğrafi bilgi sistemleri ve nanoteknoloji bölümleri olmak üzere 8 ayrı Ar&Ge ve laboratuar bulunuyor. 

Ar&Ge bölümlerinin yanı sıra modelleme atölyesi, konferans salonları, sergi-fuar merkezi, bilimsel kütüphane, modern yayınevi, eğitim merkezi, cam üfleme ve müze ile zenginleştirilen Teknolojiler Merkezi, 7 kattan oluşuyor.

Türkmenistan Teknolojiler Merkezi hakkında bilgi veren Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, “Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Gurbangulu Berdimuhamedov'un ileri görüşlü vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen hızlı ve güçlü gelişim politikalarının neticesinde inşaatını tamamladığımız  bu yeni merkezin açılışında bulunmaktan çok büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Polimeks olarak bizim için Türkmenistan'da hayata geçirdiğimiz her bir proje gurur kaynağı oldu. Türkmenistan'ın en önemli anıtlarından kamu binalarına, idari binalarından yat limanına kadar 120'nin üzerinde projeye imzamızı attık. Bunlarında arasında uluslararası yarışmalarda birincilik kazanan projelerimizin yanı sıra Türkmenistan'ın para birimi Manat'ın üzerinde yer alan anıt projelerimiz de bulunuyor. 

Bugün burada açılışını gerçekleşen Teknolojiler Merkezi de en az diğer projelerimiz kadar bizi gururlandıran bir proje. 2 yıl önce başkent Aşkabat'ta inşaatına başladığımız araştırma, geliştirme ve inovasyon üssü Teknolojiler Merkezi eminim ki gerçekleştirilecek çalışmalarla önemini katlayacak ve teknolojik anlamda büyük yeniliklerin kapısını açacak” dedi.

Yorum Yaz