maritbet girişmaritbet
Türkiye'ye 6 yeni havalimanı geliyor!

Türkiye'ye 6 yeni havalimanı geliyor!

Binali Yıldırım, 2016 yılında 6 yeni havalimanı için düğmeye bastıklarını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, emlaktasondakika.com'un sorularını yanıtladı. İstanbul'da yapımı devam eden 3. Havalimanı'yla birlikte Türkiye'nin birçok kentine yeni havalimanları inşa edilecek.

Bugün itibariyle 55 havalimanında tarifeli sefer yapılabildiğini açıklayan Binali Yıldırım, 2016 yılında 6 yeni yatırım planladıklarını ve 2019'da toplam havalimanı sayısını 63'e yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Yıldırım, 2002 yılında havalimanı sektörünün İstanbul-Ankara-İzmir üçgeninde sıkıştığını, bugün ise büyük bir ilerleme kaydedildiğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın açıklamaları…

Havayolu, halkın yolu

“Ulaştırma sektöründe en önemli mesafelerden birinin kat edildiği havacılık alanında da “havayolu halkın yolu” ilkesiyle hareket etmemizin yararlarını gördük. 2002'de Ankara-İstanbul-İzmir üçgenine sıkışmış, nefes almakta zorlanan sektör, yasal düzenlemeler, yeni yatırımlar ve Türkiye'nin bölgesel ve küresel vizyonuna uygun şekilde oluşturulan yeni stratejilerle büyük bir büyüme gerçekleştirdi”

2015'te iki havalimanı hizmete girdi

“Türkiye, küresel vizyonuna uygun dış hat uçuşlarıyla havacılık sektörümüz dünyanın en hızlı büyüyen havacılık sektörü oldu.  Atıl olan havaalanlarımızı tamamen aktif hâle getirdik, şu an itibarıyla 55 tane havalimanımızda tarifeli sefer yapılır hâle geldi. 2015 yılında da ülkemizin prestij projelerinden biri olan Ordu-Giresin Havalimanı'nı hizmete verdik. Ayrıca Hakkari Yüksekova Havalimanı'nı da 2015 yılı içinde hizmete verdik”

Yeni yılda 6 havalimanı geliyor

“2016 yılı içinde de 6 yeni havalimanı ile ilgili proje çalışmaları yapacağız. Ayrıca mevcut havalimanlarımızda da apron ve terminal yenileme çalışmalarına devam edeceğiz. Şu anda planlanan havalimanlarımız Artvin-Rize Havalimanı, Edirne- Kırklareli Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Batı Antalya Havalimanı. 2019 yılında da havalimanı sayımızı 63'e yükseltmeyi hedefliyoruz”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'ye 6 yeni havalimanı geliyor!
  • 18.01.2016 09:46

Türkiye'ye 6 yeni havalimanı geliyor!

Binali Yıldırım, 2016 yılında 6 yeni havalimanı için düğmeye bastıklarını açıkla ...

11 şehirde yeni tesis ve havalimanı genişletme çalışmalarına hız verildi!
  • 11.03.2013 12:00

11 şehirde yeni tesis ve havalimanı genişletme çalışmalarına hız verildi!

Hava ulaşımında, 'düşük maliyetli yolcu taşımacılığı modeli' çerçevesinde, 11 il ...