maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin yeni hedefi Belarus inşaat sektörü!

Türkiye'nin yeni hedefi Belarus inşaat sektörü!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belarus ziyareti sonrası iki ülke arasında inşaat alanında ekonomik ilişkileri artacağını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belarus Orman Bakanı Mihail Amelionoviç ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Türkiye-Belarus Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı için Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan Eroğlu, temaslarının ikinci gününde mevkidaşı Amelionoviç ile görüştü.

Eroğlu, görüşmede, Türkiye'nin 2023'e kadar dünyadaki her insan adına bir fidan dikmeyi planladığını ve bu sene Belarus'a öncelik verileceğini belirterek, "Ekim ayında, Türkiye'de her Belaruslu için bir fidan olmak üzere yaklaşık 10 milyon fidan dikeceğiz. Türkiye'nin her alandaki tecrübesini dost ve kardeş Belarus ile eşit ortaklık anlayışıyla ve karşılıklı fayda temelinde paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

KEK'in iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve yatırım alanlarında iş birliğini güçlendirmenin en önemli mekanizması olduğuna vurgu yapan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede Belarus ile öncelikli olarak bankacılık, turizm, ağaç işleme ve mobilya yapımı, bilişim teknolojileri, hazır giyim ve tekstil, inşaat ve yapı malzemeleri üretimi, otomotiv ve tarım makineleri parçaları, kimya sanayi ve bakanlığımız görev alanına giren ormancılık alanlarında ikili ekonomik iş birliğinin derinleştirilmesini planlıyoruz."

Eroğlu, KEK vesilesiyle iki ülke bakanlıkları arasında imzalanan ormancılık alanındaki anlaşmayla yaban hayatı yönetimi, yaban hayvanlarının üretimi, orman yangınlarıyla mücadele, ağaçlandırma gibi konularda iş birliğinin daha da geliştirileceğini söyledi.

Eroğlu'nun temasları

Bakan Eroğlu, Minsk temasları kapsamında Belarus'ta iş makinesi ve teçhizatı üreten Amkodor şirketini de ziyaret etti.

Şirketin ürettiği orman ve ağaç işleriyle ilgili makineların tanıtımını izleyen Eroğlu, daha sonra şirketin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantıda, Türkiye ile ortak üretim dahil olmak üzere iş birliği perspektifleri ele alındı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin yeni hedefi Belarus inşaat sektörü!
  • 28.07.2017 16:22

Türkiye'nin yeni hedefi Belarus inşaat sektörü!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belarus ziyareti sonrası iki ülke arası ...