maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin ünlü şehir plancısı Hüseyin Kaptan vefat etti!

Türkiye'nin ünlü şehir plancısı Hüseyin Kaptan vefat etti!

Ünlü şehir plancısı ve mimar Profesör Hüseyin Kaptan hayatını kaybetti. Merhumun cenazesi 4 Ocak 2018 günü öğle namazından sonra kaldırılacak.

Türkiye'nin ünlü mimarlarından, şehir plancısı Profesör Hüseyin Kaptan hayatını kaybetti. Özellikle İstanbul için ürettiği projelerle bilinen Hüseyin Kaptan'ın cenazesi 4 Ocak 2018 Perşembe günü öğle namazına müteakip kılınacan cenaze namazı sonrasında kaldırılacak.

Prof. Hüseyin Kaptan, 1963 yılından bugüne kadar akademik çalışmalarıyla uygulamaya yönelik planlama çalışmalarını birlikte yürüttü. Yaşam pratiğinden edindiği deneyimlerini akademik ortama taşıdı. Ulusal ve uluslararası düzeyde yayın ve söylem olarak yüz ellinin üzerinde akademik etkinliğe katıldı. 1970 yılında üç meslektaşı ile birlikte Atelye70 Planlama ve Tasarım Grubunu kurdu.

Geleceği Çalınan Kent: İstanbul, Sürdürülebilir ve Güvenli Şehirler İnşa Etmek, Kentsel Dönüşüm ve Türkiye Toplantısı, 2. Yapı Denetimi Sempozyumu, 3 Ada 1 Ada, İstanbul Urban Age gibi yüzlerce önemli etkinlikte yer alan Profesör Hüseyin Kaptan birçok önemli projeye imza attı.

Yalıkavak Turizm ve Konut Alanı Planlaması tasarım ekibinde yer alan Hüseyin Kaptan, Evka 3 Sosyal Merkez ve Aktarma İstasyonu projesinde danışman, Yenikapı Transfer Noktası ve Arkeopark Alanı Uluslararası Mimari Avan Projesi'nde danışman olarak yer aldı.

Profesör Hüseyin Kaptan özellikle yaptığı projeler sayesinde metropoliten kavramını İstanbul'un komşu şehirlerine de taşıdı. Öyle ki Kaptan, İstanbul'u Merkez İstanbul, Doğu İstanbul, Batı İstanbul olarak özetliyordu.

Profesör Hüseyin Kaptan'ın Merkez İstanbul olarak adlandırdığı bölüm Beylikdüzü ile Maltepe ilçeleri arasını, Doğu İstanbul olarak belirttiği bölüm Kartal ile Gebze arasını, Batı İstanbul olarak nitelendirdiği alan ise Silivri ile Çorlu arasını kapsıyordu.

Bunlarla birlikte Profesör Hüseyin Kaptan, 2014 yılında yaptığı açıklamada İstanbul'un ekümenopolis (ucu olmayan şehir) sendromu yaşadığını açıklamıştı.

Profesör Hüseyin Kaptan, Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde de görev almıştı.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin ünlü şehir plancısı Hüseyin Kaptan vefat etti!
  • 03.01.2018 11:50

Türkiye'nin ünlü şehir plancısı Hüseyin Kaptan vefat etti!

Ünlü şehir plancısı ve mimar Profesör Hüseyin Kaptan hayatını kaybetti. Merhumun ...