maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin ilk su altı müzesi açıldı

Türkiye'nin ilk su altı müzesi açıldı

BAKA desteğiyle yapılan müze için 110 heykel 9 ayda su altına indirildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Türkiye'nin ilk su altı müzesi açıldı. Açılış, Side açıklarında bulunan bir teknede yapıldı.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası (İMEAK) Antalya Şubesi tarafından Manavgat ilçesinde yaptırılan Side Sualtı Müzesi, düzenlenen resmi törenle açıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 2014 Mali Destek Programı kapsamında yapılan, Türkiye'nin ilk su altı müzesinin resmi açılışı, Side açıklarında bir teknede gerçekleştirildi.

Side Sualtı Müzesi'nin açılışı, İMEAK Antalya Şubesi Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu ve dalgıçlar tarafından önce su altında, ardından da tekne üstünde kurdele kesilerek yapıldı. Törende su akrobatları tarafından da çeşitli gösteriler sunuldu.

Kendiroğlu, Anadolu medeniyeti zenginliklerini anlatan 110 heykelin 9 ay içinde tamamlanarak su altına indirildiğini ve haziran ayında ziyarete açıldığını söyledi.

Türkiye'nin ilk su altı müzesini açtıklarına işaret eden Kendiroğlu, Antalya'da dalış turizmini geliştirmek için ileriki yıllarda Kemer, Alanya ve Antalya merkezinde de su altı müzeleri kurmayı planladıklarını belirtti. 

Side Sualtı Müzesindeki heykellerin doğaya zarar vermeyecek şekilde yapıldığını anlatan Kendiroğlu, şöyle konuştu:

"Çok güzel bir projeyi hayata geçirdik. Beş ana temada yapılan müzemize 110 heykel yerleştirilmişti. Su altı müzemizi bu yıl 30 bin kişi ziyaret etti. Önümüzdeki yıl 100 bin olmasını bekliyoruz. Senelik 500 bin ve ilerleyen zamanlarda 1 milyon ve üstünü hedefliyoruz. Su altı turizminde çok ciddi bir artış var. Ülkemizde çok ciddi dalış turizmi geliri elde edeceğimizi düşünüyoruz."

Su altı müzesinin olduğu bölgenin deniz trafiğine kapalı olacağının altını çizen Kendiroğlu, dalış sertifikası olan herkesin, burada ücretsiz dalış yapabileceğini söyledi.

Deve kervanı, Poseidon, Mevleviler, Kurtuluş Savaşı ve çiçek bahçesi temalı 110 heykel, Side'nin yaklaşık 1,5 mil açığında, 11, 18 ve 22 metre derinlikte bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin ilk su altı müzesi açıldı
  • 31.10.2015 13:41

Türkiye'nin ilk su altı müzesi açıldı

BAKA desteğiyle yapılan müze için 110 heykel 9 ayda su altına indirildi. ...