maritbet girişmaritbet
Türkiye'den Dünya Bankası'na 'jeotermal' için kredi başvurusu

Türkiye'den Dünya Bankası'na 'jeotermal' için kredi başvurusu

Türkiye, jeotermalde 2023'e kadar bin megavat kurulu güç hedefine ulaşmak için Dünya Bankası'ndan kredi talebinde bulundu.

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, kaynağın 40 milyon dolarlık kısmının hibe şeklinde, sırasıyla 150 ve 100 milyon dolarlık kısmının ise Türkiye Kalkınma Bankası ve Türkiye Sinai Kalkınma Bankası tarafından kredi olarak talep edildiği belirtildi. 

Kredi, Türkiye'de jeotermal kaynakların doğrulanması ile ilişkili kaynak riskinin paylaşılmasına ve jeotermal proje yatırımlarının kaynak geliştirme ve inşaat aşamaları için finansmana erişimin kolaylaştırılmasına ilişkin oluşturulan Dünya Bankası Jeotermal Geliştirme Projesi (JGP) kapsamında kullanılacak.

Hedef, jeotermalde ilk 10 ülke arasına girmek 

Jeotermal Geliştirme Projesi ile Türkiye'de jeotermal enerjinin geliştirilmesine yönelik yatırımların artırılması ve bu amaçla arama aşamasında özel sektörün üstlendiği riskin azaltılması ve kaynak geliştirme çalışmaları için uzun vadeli finansmana erişim sağlanması hedefleniyor.

Türkiye'nin 2008 yılında 30 megavat olan jeotermal kapasitesi, 2016'da 648 megavata ulaştı. Son 7 yılda jeotermal güç üretim kapasitesini 600 megavattan fazla artırarak bu alanda büyük gelişim gösteren Türkiye, dünyada jeotermal enerji sektöründe ilk 10 ülke arasına girmeyi hedefliyor.

Ülkede geçen yıl jeotermal enerji santrallerinden yaklaşık 3 milyar 225 milyon kilovatsaat elektrik üretildi. Türkiye, 2023 yılına kadar  bin megavatlık jeotermal elektrik üretim kapasitesine ulaşmayı planlıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'den Dünya Bankası'na 'jeotermal' için kredi başvurusu
  • 23.08.2016 14:16

Türkiye'den Dünya Bankası'na 'jeotermal' için kredi başvurusu

Türkiye, jeotermalde 2023'e kadar bin megavat kurulu güç hedefine ulaşmak için D ...