maritbet girişmaritbet
Türkiye’de 91 bin 911 milyoner var

Türkiye’de 91 bin 911 milyoner var

BDDK verilerine göre hesabında 1 milyon lira ve üzeri bakiye olan kişi sayısı ekimde 91 bin 911 kişi olarak sayıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, hesabında 1 milyon lira ve üzeri bakiye olan kişi sayısı ekimde 91 bin 911 kişi olarak sayıldı. Her ay artış gösteren milyoner mudi sayısı ekim ayında eylüle göre bin 863 kişi azaldı. Buna göre yaklaşık 2 bin kişi artık milyoner değil. Aynı rakam ekimde 91 bin 911'e gerilerken, azalan mudi sayısı ise bin 863 kişi olarak gerçekleşti. 

GEÇEN SENE DE BÖYLE OLDU

Analistler, geçmiş yıllarda da eylül-ekim dönemine bakıldığında benzer hareketlerin görülebileceğini belirtiyor. Yılın bu döneminde mevsimsel bir hareket gerçekleştiğini aktaran analistler, normalde çeyrek sonlarını takip eden aylardaki mevduat göstergelerinin farklılık gösterdiğini dile getiriyor."Bunun sebebi bankaların dönem sonunda bilanço makyajı olarak bilinen olaydır" diyen analistler, dönem sonlarında bankalarda kredi ve mevduatlarda çok yakın vadeli işlemlerle ilave hacim artışı sağlanırken, dönem sonu kapanışından itibaren yine kısa vadede normalleşme görüldüğünü ifade ediyor.

HESAP BÜYÜKLÜKLERİNDE DEĞİŞİM

Burada kurumsal mevduat ve kredilerin etkili olduğuna dikkati çeken analistler, bunlara ilaveten ekim ayında vergi takvimi etkisinden de bahsedilebileceğini, vergi ödemeleri nedeniyle hesap büyüklüklerinde değişim olabileceğini kaydediyor. Analistler, bu aylardaki hareket her yıl görüldüğü için bireylerin mevduattan kaçtıkları veya başka yatırımlara kaydıklarının söylenemeyeceğinin altını da çiziyor.

MİLYONERLERDE EN ÇOK DÖVİZ BULUNUYOR

Milyoner mudi sayısı ekimde 91 bin 911 olurken, bu kişilerin hesaplarındaki para 581 milyar 148 milyon liraya tırmandı. Bu meblağın 283 milyar 632 milyon lirası yerel para cinsinden mevduat, 295 milyar 915 milyon lirasını döviz tevdiat hesabı, 1 milyar 601 milyon lirasını da kıymetli maden depo hesapları oluşturdu. Buna göre milyonerlerin hesabında yaklaşık 284 milyar liralık TL cinsinden para, 296 milyar liralık döviz, 1,6 milyar liralık da altın bulunuyor. Böylece milyonerlerin ekimde ellerinde en çok döviz tuttuğu görüldü.

Yorum Yaz