maritbet girişmaritbet
Türkiye, uydu fırlatma merkezi kurmaya hazırlanıyor!

Türkiye, uydu fırlatma merkezi kurmaya hazırlanıyor!

Faruk Özlü, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu 30. toplantısının, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, 21 Eylül'de Ankara'da yapılacağını bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Ülke olarak kendi uydularımızın tasarım ve üretimine dönük çalışmaları yürütürken, aynı zamanda bunları fırlatacağımız merkezin de Türkiye'de kurulmasına yönelik faaliyetlerimiz var." dedi.

Özlü, AA muhabirinin, Türkiye'nin "Ulusal Uzay Araştırma Programı Yol Haritası"na ilişkin sorularını yanıtladı.

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunun (BYTK) son toplantısında, Ulusal Uzay Araştırma Programı Yol Haritası'nın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinasyonunda güncellenmesine karar verildiğini hatırlatan Özlü, "Ulusal Uzay Araştırma Programı Yol Haritası 2016-2023'ün takibi ve sektör paydaşları arasında eşgüdümü sağlaması için Türkiye Uzay Ajansının kurulmasına yönelik çalışmaların başlatılması ve karara ilişkin gelişmelerle güncellenen programın, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun 30. Toplantısı'na sunulması kararlaştırılmıştı." diye konuştu.

Özlü, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu 30. toplantısının, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, 21 Eylül'de Ankara'da yapılacağını bildirdi.

Türkiye Uzay Ajansı ile çalışmalar tek çatıda toplanacak

Türkiye Uzay Ajansının kurulmasıyla ilgili çalışmaları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının koordine ettiğini belirten Özlü, konuya ilişkin bir yasa tasarısı hazırlandığını ve şu anda yasaya son şeklinin verildiğini kaydetti. Yasa tasarısıyla birlikte, Türkiye'de milli bir uzay kurumunun oluşturulacağına işaret eden Özlü, böylece uzayla ilgili bütün faaliyetlerin bu ajans tarafından yerine getirileceğini vurguladı.

Özlü, Türkiye'de havacılık ve uzayla ilgili çalışmalar yürüten TÜBİTAK, TÜRKSAT ve TAI gibi çok sayıda kurum bulunduğuna değinerek, "Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, bu uzay ajansı Türkiye'nin uzaydan daha fazla istifade etmesi için yararlı olacak... Ülke olarak kendi uydularımızın tasarım ve üretimine dönük çalışmaları yürütürken, aynı zamanda bunları fırlatacağımız merkezin de Türkiye'de kurulmasına yönelik faaliyetlerimiz var. Yani bir uydu fırlatma merkezi sistemi... Dolayısıyla bu ajansın kurulması halinde bütün faaliyetler tek elden bir çatıda toplanacak. Böylece çalışmalar daha etkin bir şekilde yürüyecek." ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye, uydu fırlatma merkezi kurmaya hazırlanıyor!
  • 12.09.2016 11:33

Türkiye, uydu fırlatma merkezi kurmaya hazırlanıyor!

Faruk Özlü, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu 30. toplantısının, Başbakan Binali ...

Türkiye, uydu fırlatma merkezi kurmak için çalışmalara başladı!
  • 18.07.2012 11:22

Türkiye, uydu fırlatma merkezi kurmak için çalışmalara başladı!

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda yapılan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantıs ...