maritbet girişmaritbet
Türkiye, Nijer'de toplu konut projelerine destek verecek!

Türkiye, Nijer'de toplu konut projelerine destek verecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Nijer'de hayata geçirilecek alt yapı ve toplu konut projelerine destek verileceğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, "Nijer teröre karşı titiz bir çalışma içinde. Özellikle ülkenin etrafındaki istikrarsızlıktan kaynaklanan El-Kaide, Boko Haram gibi terör örgütlerinin Nijer'de yerleşmesini ve istikrarı bozmasını önlemek adına ciddi gayret gösteriyorlar." dedi.

Yıldırım-Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yıldırım, Rafini ve heyetini Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

 Yapılan görüşmelerde ikili ilişkileri geliştirme, ticareti artırma, eğitim, alt yapı ve konut projelerinde gerekli desteği sağlama konuları üzerinde durduklarını aktaran Yıldırım, hali hazırda TİKA'nın bölgede gerçekleştirmekte olduğu sosyal sorumluluk projelerini gözden geçirdiklerini ifade etti.

Bir hastane, bir okul ve park projesinin açılışa hazır hale geldiğine memnuniyetle müşahade ettiklerine değinen Yıldırım, Nijer-Türkiye ilişkilerinin tarihi bir derinliğinin olduğunu söyledi.

Afrika Açılımı Projesi

Başbakan Yıldırım, Türkiye ve Nijer'in Osmanlı döneminden beri karşılıklı etkileşimi olan iki ülke olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Büyükelçiliklerimizin yakın tarihte tesis edilmiş olması, doğrudan uçuşların başlatılmış olması hem köklü tarihi ilişkileri ortaya çıkarmak hem de bundan sonra iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme bakımından önemli bir adım olmuştur. Türkiye 2005 yılında başlattığı Afrika Açılımı Projesi ile kıtada büyükelçilik sayısını 12'den 39'a yükseltmiş bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye, THY ile Afrika kıtasına doğrudan uçuş yapan yegane ülkedir. THY, 33 ülkeye toplam 51 sefer gerçekleştirmektedir. Bu iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi açısından büyük bir avantaj teşkil ediyor. Büyükelçiliklerimiz faaliyetlerini sürdürüyor." 

Yıldırım, Nijer ile eğitim konusunda anlaşma imzaladıklarını, bu anlaşma ile ortaöğretim, üniversite konusunda var olan ilişkileri geliştirmek, Türkiye'de öğrenim gören Nijerli burslu öğrencilerin sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye, Nijer'de toplu konut projelerine destek verecek!
  • 25.01.2018 08:28

Türkiye, Nijer'de toplu konut projelerine destek verecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Nijer'de hayata geçirilecek alt yapı ve toplu konut pr ...