maritbet girişmaritbet
Türkiye mega projelerle sınıf atlıyor!

Türkiye mega projelerle sınıf atlıyor!

İAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, dev projelerle Türkiye'nin sınıf atladığını söyledi.

İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, ülkemizin aynı anda yürüttüğü birden fazla devasa ulaştırma projeleri ile sınıf atladığını söyledi.

Türkiye'nin aynı anda birden fazla dev projeyi yürüttüğüne dikkat çeken İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, “Türkiye, bu dev projelerle adeta sınıf atlıyor” dedi.

“SÜRECİ DAHA VERİMLİ YÖNETEBİLİRİZ”

Yürütülen hemen tüm projelerin altyapı projesi olduğunu, büyük çoğunluğunun ise ulaştırmayla ilgili olduğunu ifade eden Prof. Dr. Altan, “İnşaat sektöründe büyük tecrübe kazandık. Şu an elimizde hem teknik kabiliyet ve hem de özgüven var. Aynı anda birden fazla ulaştırma projesi gerçekleştiriyoruz. Bunların hepsi de ayrı ayrı büyük projeler. Bu müthiş bir deneyim. Bize kalıcı getirisi muhakkak olacaktır. Ancak AR-GE ve yerli üretim başta olmak üzere, bu süreci çok daha verimli değerlendirmeye bakmalıyız. Bundan sonra yapılması gereken, kalan eksik gediklerin de onarılarak, herkesin bir şeyler öğrenebileceği bir ekol kurmak” diye konuştu.

“DEVAMI GELECEK”

Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan “Tünelleme tekniklerinde dünya çapında çok büyük yol kat ettik. Bir taraftan Ovit Tüneli, bir taraftan Kuzeydoğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'yu birbirine bağlayan devasa tüneller, bir taraftan da İstanbul'da birkaç yılda yapılmış olan kilometrelerce tüneller, bu durumun adeta ispatı gibi” şeklinde sözlerini sürdürdü. Prof. Dr. Altan “2016 yılına kadar İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) ulaşım harcamalarının yaklaşık yüzde 30'unu karayolu yatırımları oluşturuyor. Bunların içerisinde tüneller önemli yer tutuyor. En önemlilerinden birisi olarak Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli daha yeni açıldı. Çayırbaşı-Sarıyer ve Kâğıthane-Bomontialtı tünelleri diğer çok önemli hizmetler arasında. Devamı da gelecek. Tünellemede kazandığımız tecrübenin bir başka tezahürünü de Avrasya Tüneli'nin bu kadar kısa bir sürede hizmete alınması olarak görüyorum. Bunu üç katlı tüp tünel tekniğiyle inşa edilecek olan Büyük İstanbul Tüneli takip edecek. Bütün bunlar tünellemede yakaladığımız birikim ve deneyimin eseri' diyerek sözlerini tamamladı

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı, Türkiye'deki projeleri değerlendirdi!
  • 04.11.2016 15:28

Cumhurbaşkanı, Türkiye'deki projeleri değerlendirdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul'dan yeni köprülere, havaliman ...

Bakan Arslan, mega projeler hakkında konuştu
  • 24.03.2018 14:22

Bakan Arslan, mega projeler hakkında konuştu

Bakan Arslan, Türkiye’nin mega projelerde geldiğini son noktayı değerlendirdi, g ...

Türkiye mega projelerle sınıf atlıyor!
  • 20.02.2018 10:44

Türkiye mega projelerle sınıf atlıyor!

İAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, dev p ...