maritbet girişmaritbet
"Türkiye ekonomisi büyümesine hız kesmeden devam edecek"

"Türkiye ekonomisi büyümesine hız kesmeden devam edecek"

MARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Mardinli İş Adamları Derneği’nin (MARİŞ) düzenlediği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olan Mardinli İş Adamları Derneği'nin (MARİŞ) düzenlediği ‘Mariş Cumartesi Buluşmaları'nda son gelişmelerin ışığında Türkiye ekonomisi ele alındı. 15 Eylül 2018 Cumartesi günü, Holiday Inn İstanbul Airport Otel'de gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını MARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş yaptı. Son dönemde ülkemiz üzerinde oynanan küresel oyunların, oluşturılmaya çalışılan ekonomik savaşın farkında olduklarının altını çizen Akkuş, “Tüm bu olumsuz gelişmelere karşın ekonomimiz yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,2 büyüme başarısı gösterdi. Bu rakamın katlanarak artacağına inancımız tamdır. Türkiye ekonomisi büyümesine hız kesmeden devam edecek” dedi. Yerli ve milli kaynakların artırılması ve üretime dönüştürülmesi için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini belirten Akkuş, "Bizler de bu sorumluluk ışığında, başta Mardin ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Etkinlik kapsamında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erişah Arıcan moderatörlüğünde, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ve 26. Dönem Bayburt Milletvekili, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erişah Arıcan yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için ne yapmamız gerektiyse akademik anlamda onu yapmaya çalıştık. Bu ülke bizim, zenginsek hep beraber zenginiz, fakirsek hep beraber fakiriz.81 milyonluk genç bir nüfusa sahibiz. İyi eğitim almış insan kaynağına ihtiyacımız var, kaynaklarımızı israftan uzak ve etkin bir biçimde kullanarak Türkiye'yi daha iyi günlere ulaştırmamız mümkün” dedi.

“Konut sektörü dinamizmini kaybetmez”

Etkinlik kapsamında konuşan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, "Sektörde kriz var gibi spekülatif bilgiye dayalı olmayan yorumlar yapılıyor. Türkiye'de konut sektörü dinamizmini kaybetmez” dedi. Yapısal dönüşümü çok önemsediğini belirten Dr. Yetgin, “Türkiye'de bizim raporumuza göre 820 bin adetlik bir konut stoğu var. Bu rakam 7-8 ayda eritilebilir. 2,3-2,5 konut faizleriyle bizim finans sistemi üzerinden satış yapmamız mümkün değil” diye konuştu.

Yetgin, sektör olarak taleplerinin vatandaşlık hakkının 1 milyon dolardan 300 binden dolara indirilmesi olduğunu da söyledi.

"Türkiye cari açığını her zaman kapatmıştır"

Türkiye'nin 2002'den bu yana güçlü yönetilen bir ülke ve bu süre zarfında da en fazla büyüyen ülke olduğunun altını çizen 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, "Türkiye 2010-2018 tarihleri arasında yüzde 6,8 büyüdü ve rekor kırdı. Şu günlerde en çok Türkiye'nin dış borçlarından bahsediliyor. 466 milyar dolar olan bu borç çok mu? Türkiye'nin 2002'de yüzde 54,8 borcu vardı. 2018'de ise bu borç yüzde 52,9 oldu. Bu sürede ülkemizin büyürken dış borcunda da bir gerileme kaydedildi. Türkiye'nin borç yapısının değiştiğini, kamunun yaptığı borçlanmanın özel sektöre doğru kaydığını görüyoruz” dedi.

Dr. Kavcıoğlu, “Türkiye cari açığını her zaman kapatmıştır. 1984-2002 yılları arasında 14,6 milyar dolar yatırım oranını 2003'den bu yana 200 milyar dolar seviyesine çekmiştir” şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

THY’nin Lübnan’a yüzde 20 indirimli uçuşları turist sayısını artıracak
  • 02.02.2022 16:33

THY’nin Lübnan’a yüzde 20 indirimli uçuşları turist sayısını artıracak

Akkuş, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...

Girme Barajı'ndan 32 milyon liralık destek!
  • 30.10.2020 09:48

Girme Barajı'ndan 32 milyon liralık destek!

Girme Barajı, Türkiye ekonomisine her yıl 32,3 milyon lira kazandıracak, ...

Konut satışında yıl sonu hedefi 1,4 milyon adet!
  • 07.10.2020 11:59

Konut satışında yıl sonu hedefi 1,4 milyon adet!

Akkuş Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, "8 ayda 2019'un aynı dönemi ...

Dev kentsel dönüşüm projesi için ihale zamanı
  • 23.09.2020 07:30

Dev kentsel dönüşüm projesi için ihale zamanı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin “Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Pro ...

Mardin'de yoksullukla mücadele projesi başlıyor
  • 18.09.2020 09:52

Mardin'de yoksullukla mücadele projesi başlıyor

MARİŞ Başkanı Abdülkadir Akkuş, MARİŞ olarak Mardin'e daha fazla yatırım yapma ç ...

Konut kredisi faizleri indi, ev satışları coştu
  • 29.06.2020 09:17

Konut kredisi faizleri indi, ev satışları coştu

1-27 Haziran’da 6 bin 658 kredili konut satılırken, bu yıl rakam 14 kat artarak ...