maritbet girişmaritbet
Türk Telekom Stadyumu’nun zemini yenileniyor

Türk Telekom Stadyumu’nun zemini yenileniyor

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nun zemininin yenileme çalışmalarında sona gelindi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nun yenileme çalışmalarının ardından Galatasaray Futbol Takımı iç saha maçlarını hibrit çimde oynayacak. Toplam uzunluğu 4000 kilometreyi bulan 30 milyon lifin stat zeminine çakılma işlemleri sürecinin bitimi yaklaşırken tüm çalışmaların 1 hafta içinde tamamlanması planlanıyor.

Dünya üzerinde birçok statta kullanılan hibrit çim teknolojisi sayesinde bundan böyle dört mevsim boyunca çimlerin kullanımı ve bakımı daha kolay hale gelecek, müsabaka esnasında yaşanan çim kopmaları minimuma inecek, çim kökleri daha rahat korunabilir olacak ve kendini daha hızı yenileyebilecek. Yeni zemin ayrıca müsabakalardaki oyun kalitesine de olumlu yönde katkı verecek.

“SALI GÜNÜ BİTMİŞ OLACAK”

Zemin yenileme çalışmaları kapsamında Galatasaray Televizyonu'ndan Esma Toker'in sorularını yanıtlayan Galatasaray Stat İşletme Müdürü Murat Ersoy konuyla ilgili olarak “Geçtiğimiz ay sonu itibariyla bakım işini yürüten firmanın danışmanı Alan Ferguson stadımızda incelemelerde bulundu. Kendisi aynı zamanda İngiltere Futbol Federasyonu'nun da baş çimcisi. Stadımızın durumunun iyi durumda olduğunu ve tek eksiğin hibrit olduğunu, bunu yaparsak daha iyi bir zeminin olacağını söyledi. Raporları yönetimi sunduk. Yönetimin onayını doğrultusunda, hocamız Fatih Terim'in de görüşünü alarak  hibrit çim yapılması yönünde karar çıktı. 10 gün süren hazırlıklar sonucunda Salı günü çalışmalara başladık. Önümüzdeki Salı günü bitmiş olacak. Osmanlıspor maçı ve kupa maçında sahayı test etmiş olacağız” dedi. Murat Ersoy ayrıca “Hibrit ile ilgili ‘sahayı kendi haline bırakacaksınız' şeklinde bir kanı var. Hibrit dediğimiz doğal ve sentetik çimin bir araya gelmesi. Bakımlar aynı ciddiyetle hatta daha da iyi olmak zorunda. Hibrit olmasının bize sağladığı şey daha iyi oynanabilir bir oyun sahası. Özellikle Premiar League'de hibrit olmayan saha kalmadı” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Galatasaray, Aralık ayı başı itibarıyla Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda da hibrit çim teknolojisine geçmişti.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Telekom Stadyumu'nda dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı
  • 12.09.2020 10:37

Türk Telekom Stadyumu'nda dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı

Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray ile Gaziantep FK arasında oynanacak müca ...

Türk Telekom Stadyumu’nun zemini yenileniyor
  • 25.01.2018 09:46

Türk Telekom Stadyumu’nun zemini yenileniyor

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nun zemininin yenileme çalışma ...

GS Workinton, “Yaşayan Stat" fikrinin ilk adımı oldu
  • 08.08.2017 13:55

GS Workinton, “Yaşayan Stat" fikrinin ilk adımı oldu

Çalışma hayatına farklı bir soluk getiren Workinton, Ali Sami Yen Spor Kompleksi ...