maritbet girişmaritbet
Türk Rehema Vakfı Tanzanya'da 82’nci su kuyusunu açtı

Türk Rehema Vakfı Tanzanya'da 82’nci su kuyusunu açtı

Rehema Vakfı tarafından Darüsselam şehrinde yaptırılan yeni su kuyusu halkın hizmetine sunuldu

Rehema Vakfı tarafından Tanzanya'da yaptırılan 82. su kuyusu hizmete açıldı. Tanzanya'nın en büyük kenti Darüsselam'daki yeni su kuyusunun açılışı, Türk ve Azerbaycanlı yetkililerin katılımıyla yapıldı. Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, "Su hayattır. Kimse susuz hayatta kalamaz. İnsanoğlunun temel ihtiyaçları suya bağlıdır" dedi. Sosyal hizmetlerin başında su temininin geldiğini belirten Büyükelçi Davutoğlu, "Şu andan itibaren buradaki su kıtlığına son veriyoruz. Rehema Vakfın'a ve dolaylı olarak yaptıkları bağışlarla buna katkı sağlayan Türk halkına, buraya temiz su sağlayan bir içme su kuyusu kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Bu kazanımın, Türk-Tanzanya insanı arasında bir kardeşlik bağının kurulmasına vesile olmasını diliyorum. Rehema Vakfı hiçbir ayrım gözetmeksizin Tanzanya insanına içme suyu projeleri gerçekleştiriyor. Aynı zamanda eğitim ve sağlık alanlarında da çalışmalar yapıyor. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Programda duygularını aktarmak isteyen Azerbaycanlı doktor Bahruz Guliyev de şunları söyledi: "Buraya gelmek için hiç tereddüt etmedik. İnsanların yüzlerindeki sevinci görmek başka bir duygu. Bu ziyaretimizin diğer insanların da buraya gelmesine vesile olmasını istiyoruz."

Bir kova su için 15 kilometre yürüyorlardı
Tanzanya'da, ülkenin sahip olduğu yeraltı ve yerüstü su kaynaklarına rağmen büyük bir içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Ülkede kuyu suları, içme suyu için kullanılırken kısıtlı su şebekelerinden sağlanan sudan "sarıhumma" başta olmak üzere birçok tehlikeli hastalık bulaşabiliyor. Türk yardım kuruluşları da bölgede çok sayıda su kuyusu açarak ülkedeki bu sorunun çözümüne katkı sağlıyor.
?
İçme suyu kuyusunun açılışında AA muhabirinin düşüncelerini sorduğu bir bölge sakinleri, "Şimdiye kadar 10-15 kilometreden su getiriyorduk. Bu kuyunun açılmasına vesile olan herkese minnettarız" dedi. Bölge sakinleri, Türkiye'ye, Türk halkına ve yardım kuruluşlarına teşekkürlerini dile getirdi.
Yaşadıkları bölgede su şebekesi bulunmadığını, bu yüzden büyük sıkıntı çektiklerini ifade eden bölge sakinleri, temiz içme suyunun hayatlarını kolaylaştırdığını belirtti. Bölge sakinleri, Rehema Vakfı tarafından yaptırılan su kuyusu açılmadan önce 10-15 kilometre öteden su gitirdiklerini, bir kova su için evden sabah çıkıp akşam dönebildiklerini anlattı.

"Verecek birşeyimiz yok ama size her zaman dua edeceğiz"
Daha çok Mülsümanların yaşadığı bölgede halk, yeni su kuyusunun açılmasından büyük memnuniyet duyuyor. Bu yüzden çok dua ettiklerini dile getiren bölge sakinlerinden biri, "Bu kuyunun açılmasına vesile olan herkese minnettarız. Buna vesile olanlardan Allah razı olsun. Elimizde size verebileceğimiz maddi birşey yok ama her zaman sizin için dua edeceğiz. Buradaki çalışmalarınızın devam etmesi için dua edeceğiz. Bizi unutmayın. Biz Müslümanlara yardım edin" diye konuştu.

AA

Yorum Yaz