maritbet girişmaritbet
Türk markalar, havalimanında dünyaya açılacak

Türk markalar, havalimanında dünyaya açılacak

Tüm fazları tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul Havalimanı, yerli markaların da dünyaya açılan kapısı haline geldi.

İstanbul Havalimanı yerli hazır giyim markalarını dünyaya açan kapı olacak. Türk markaları açtıkları gösterişli mağazalarda transit yolculara hazırladıkları özel koleksiyonlarla hem kendi markalarını hem de Türkiye'yi tanıtma görevini üstlenecek.

Havalimanında en büyük mağazalarından birini açmaya hazırlanan LC Waikiki'nin Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, "40 ülkede operasyonumuz var. Hem mevcut hem de potansiyel müşterilerimize 1500 metrekarelik bir mağazada ağırlamaya hazırlanıyoruz. Global bir koleksiyonla havalimanı yolcusunu karşılayacağız. Fiyatlarımız diğer markalar gibi yüzde 50-60 fazla olmayacak" dedi. Küçük, "Daha küçük bir mağaza açmak yerine markanın gücünü göstermek için büyük metrekareli bir mağaza açmayı tercih ettik. Günde 15 binin üzerinde yolcu ziyareti bekliyoruz" diye konuştu.

TANIDIKLARI MARKALAR OLACAK

Damat Tween ve D'S Damat markaları ile büyümeye devam eden Orka Holding, İstanbul Havalimanı'nda Damat Tween ve D'S Damat mağazaları ile yerini aldı. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Dünyanın dört bir yanından gelecek yolcular kendi ülkelerinden markalarımızı tanıyor ve biliyor olarak gelip, yeni havalimanında tanıdıkları bir marka ile karşılanacaklar" dedi. Saat&Saat'in Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya ise, amiral gemisi olan İstanbul Havalimanı mağazasının 203 metrekarelik alanıyla en büyük mağazaları olduğunu söyledi.

HEDEF CİRO REKORU KIRMAK

"Havalimanı mağazamıza büyük ilgi var ve satışlarımız oldukça iyi gidiyor. Hedefimizde en çok ciro yapan mağazamızın 2-3 katı fazla ciro rakamını yakalamak var. İstanbul Havalimanı'nın dünyanın yeni havacılık merkezi ve transfer noktası olacağını göz önünde bulundurduğumuzda bu hedefe ulaşmak hiç de uzak değil" diyen Kaya, Türk markalarının artık tüm dünyada kalite, tasarım ve iyi fiyatla anılıp tercih edildiğini, uluslararası yüzlerce uçuşa ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı'nın yerli markalara tanıtım açısından önemli bir imkân sunduğunu kaydetti. Kaya, "Yerli markaların büyümesinde itici bir rol oynayacağına inandığımız İstanbul Havalimanı'nın perakende potansiyeli, son dönemde durgunluk görülen iç pazara da hareketlilik getiriyor" dedi.

AVM NİTELİĞİNDE BİR HAVALİMANI

İstanbul Havalimanı'nda 150 metrekarelik mağaza açan Penti'nin Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo ise, 54 bin metrekare ile dünyanın en büyüğü olmaya aday İstanbul Havalimanı'nın yerli markaların dünyaya açılan kapılarından biri olacağını, AVM kimliği ile de bir yaşam alanı niteliği taşıdığını kaydetti. Kariyo, "Seyahat için ihtiyaç olan her şeyi bir arada sunan koleksiyonumuzu ilk kez ve sadece bu mağazamızda tüketiciyle buluşturacağız. 2018'de sadece internet sitemizden satışını yaptığımız Türkiye'nin iç giyime taşınmış ilk giyilebilir teknoloji ürünü MybraTouch'ı yalnızca İstanbul Havalimanı Alışveriş Merkezi'nde satışa sunduk" ifadelerini kullandı.

NUSR-ET'LE GÖRÜŞÜYOR

HQuick, Mvnch ile Çay Saati, Cruosty&Co, Deli Aux Pain, Taze Fresh, Refresh, Simit Sarayı gibi yerel yeme-içme markaları da ilk kez havalimanında misafir ağırlayacak. İstanbul Havalimanı'nın 25 yıllık yemeiçme işletmesini üstlenen Tum İçtur'un CEO'su Hüseyin Dönmez, Nusr-Et'le de görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Burası bir perakende cenneti olacak. Yeme-içme alanlarındaki istihdam ilk etapta bin 500 havalimanı tamamlandığında ise ise 5 bine ulaşacak" bilgisini verdi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz