maritbet girişmaritbet
Türk girişimcilerden, akıllı şehirler projesi!

Türk girişimcilerden, akıllı şehirler projesi!

Türk girişimcilerin de harekete geçtiği akıllı şehirler için dünya çapında öne çıkan projeler, Mercedes-Benz Türk StartUP yarışmasında dikkat çekti.

Geleceğin en önemli teknoloji konseptlerinin başında akıllı şehirler geliyor. Sürücüsüz otomobillerden akıllı binalara, yeşil enerjiden nesnelerin internetine kadar pek çok teknolojiden bahsedebilmek mümkün. Bu noktada girişimciler ve startuplar devreye giriyor. Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin gündemi olan akıllı şehirler konusunda dünya çapında ses getirecek önemli projeler çıkıyor. Bunun son örneklerinden biri Alman otomotiv firması Mercedes-Benz'in Türkiye'de hayata geçirdiği ‘StartUP' yarışması oldu. Bu yıl ikinci kez düzenlenen Mercedes-Benz Türk StartUP yarışmasında 485 Türk girişimci kıyasıya mücadele etti.

3 KATEGORİ BELİRLENDİ

Türkiye'nin 62 şehrinden katılan girişimcilerin sundukları projeler ‘Sosyal Fayda', ‘Teknoloji' ve ‘Tema' olmak üzere 3 farklı kategoride değerlendirildi. Yarışmanın ilk aşamasında ön elemeden geçen 60 yarışmacı, StartersHub ev sahipliğinde düzenlenen eğitim kampına girdikten sonra ilk 10'a girebilmek için projelerini anlattıkları videolar çekerek jüri ile paylaştı. Jürinin değerlendirmeleriyle belirlenen ilk 10 startup daha sonra ImpactHub İstanbul tarafından organize edilen “StartUP Boost Gelişim Programı”na katıldı. Program özel tasarlanmış içeriği ile startuplara yatırımcılar ve iş dünyasıyla tanıştıkları, işlerini geliştirmek için kullanabilecekleri beceriler kazandıkları ve uzmanlarla bir araya geldikleri fırsatlar sundu. Bu startupların içinden ilk 3'e kalanlara ise 3 startup'a ise toplam 150 bin TL olmak üzere 50'şer bin TL para ödülü verildi.

Yarışmada dikkat çeken detaylar arasında kadın girişimcilerin aldıkları puanlar oldu. Bu yılki yarışmada ön elemeyi geçen 60 girişim arasında en yüksek puanları alanların kadın girişimcilerden oluştı. Toplam 60 kadın yarışmacının 14'ü, yani yüzde 25'i ilk elemeyi geçmeyi başardı. Yarışmada ilk 3'e kalan startuplar ise şu şekilde:

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİNDEN BİYOPLASTİK

Sosyal fayda ödülünü zeytin çekirdeklerinden bio plastik üreten Biolive girişimi ile Duygu Yılmaz aldı. Biolive, zeytin çekirdeği atıklarını fabrikalardan alıp antimikrobiyal biyoplastik granül haline çeviriyor. Böylelikle, toprağa atılınca çok kısa sürede gübre olarak geri dönebilen, insan sağlığına uyumlu, yenebilecek kadar katkısız plastikler üretiyor. Bu malzemeler antibakteriyel gıda ambalaj filmleri, araç içi malzemeler, beyaz eşya gibi farklı alanlarda kullanılabiliyor. Petrol temelli plastiklere karşı önemli bir alternatif geliştiren Biolive, yenilikçi yaklaşımı ile çevreye fayda sağlıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Her şehrin kendine özgü bir Akıllı Şehir stratejisi olacak"
  • 24.10.2020 09:26

"Her şehrin kendine özgü bir Akıllı Şehir stratejisi olacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milli Akıllı Şehirler Eylem Planının, Tü ...

Türkiye'nin desteğiyle KKTC'de 500 yataklı hastane yapılacak!
  • 16.06.2021 13:59

Türkiye'nin desteğiyle KKTC'de 500 yataklı hastane yapılacak!

Türkiye'nin desteğiyle KKTC'de hayata geçirilecek 500 yataklı hastanenin etüt ça ...

"Kentsel dönüşüm ‘Akıllı Şehirler’e evrildi"
  • 31.12.2020 09:04

"Kentsel dönüşüm ‘Akıllı Şehirler’e evrildi"

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 40’ıncısını düzen ...

Wilo, akıllı şehirler için akıllı çözümler üretiyor
  • 06.11.2020 11:00

Wilo, akıllı şehirler için akıllı çözümler üretiyor

Dünya kaynaklarını koruyan yeni nesil ürün, hizmet ve çözümler geliştiren Wilo, ...

Şehirlerin sorunlarına "akıllı" çözüm!
  • 08.11.2018 15:37

Şehirlerin sorunlarına "akıllı" çözüm!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı Baş Mühendisi Mesut Avcı, akıll ...

İstanbul trafiğini daha da rahatlatacak sistem geliyor!
  • 27.09.2018 14:25

İstanbul trafiğini daha da rahatlatacak sistem geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, İstanbul Yönetim Merkezi'nde yapılan ...