maritbet girişmaritbet
Turistler en çok 'Üç Güzeller'in fotoğrafını çekiyor!

Turistler en çok 'Üç Güzeller'in fotoğrafını çekiyor!

Kapadokya’nın simge peribacalarından olan 'Üç Güzeller' bölgede en çok fotoğrafı çekilen peribacası olma özelliğini taşıyor.

İki büyük ve bir küçük peribacasından oluşan ve her yaklaşık 2 milyon turistin ziyaret ettiği ‘Üç Güzeller' aynı zamanda dilden dile dolaşan efsanesiyle de dikkat çekiyor.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da dünyanın en ilginç yer oluşumlarından biri olarak da bilinen peribacalarını görmek için her yıl bir çok ülkeden milyonlarca turist bölgeye geliyor. Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen ve UNESCO'nun Dünya Kültür Miras listesinde yer alan bölgede irili ufaklı binlerce peribacası bulunuyor.

Nevşehir-Ürgüp yolunda bulunan, iki büyük ve bir küçük peribacasından oluşan ‘Üç Güzeller' ise bölgenin adeta simgesi haline geldi. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turist grupları için yapılan tur programlarının hemen hemen hepsinin ilk sıralarında yer alan bu peribacaları bölgede en çok fotoğrafı çekilen peribacaları olma özelliğini taşıyor.

‘ÜÇ GÜZELLER EFSANESİ'

Üç Güzeller efsanesine göre; Kapadokya'da bir kral, bir de prenses yaşamaktadır. Kralın kızı olan prenses bir çobana aşık olur ve evlenmeye karar verip evlenirler. Ancak prensesin ve çobanın evlenmesinde kralın onayı bulunmamaktadır. Bu prenses ve çobanın bir de çocukları olur. Prenses, kral torununu görürse belki yumuşar ümidiyle babasını ziyaret eder. Fakat acımasız kral prenses, çoban ve çocuklarının peşlerine asker gönderir. Kral tarafından yakalanıp öldürülmeleri emredilmiştir. Üç Güzeller efsanesine göre artık kaçmaları imkansız olan prenses, çoban ve çocukları için prensesin ‘Allah'ım, bir mucizeni göster, bizi bu eziyetten kurtar' şeklinde yakarışta bulunur. Prensesin sesinin Allah tarafından duyulduğuna inanılan Üç Güzeller efsanesinde prenses, çoban ve çocukları birer taşa çevrilmiştir. Efsaneye göre en önde duranın çoban, arada duranın çocuk, en arkada duranın da prenses olduğuna inanılmaktadır.

Bir başka efsanede ise; ‘Üç Güzeller' adı ile bilinen peribacaları aslında 5 kişilik bir aileyi temsil ediyor. Bunlardan üç güzellerin hemen arka tarafında bulunan büyük şapkalı olan peribacaları büyükbaba, hemen bir arkasında duran büyükanne ön sağ tarafta duran ise baba. Babanın hemen önünde anne var ve hamile olan anne kucağında çocuğunu tutuyor. Çok eski dönemlerde bu peribacalarının aileyi ve bereketi sembolize ettiğine inanan ve çocuğu olmayan aileler buraya gelerek bu peribacalarının yan tarafında bulunan yokuşu 7 kere inip çıkarmış. İnsanlar bu şekilde çocuklarının olacağına inanırmış ve bir çoğu bu şekilde çocuk sahibi olmuş. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kapadokya'da 11 ayda 629 bin 283 turist balon turuna katıldı
  • 06.12.2022 16:11

Kapadokya'da 11 ayda 629 bin 283 turist balon turuna katıldı

Kapadokya'daki en gözde aktivitelerden sıcak hava balon turuna, bu yılın ocak-ka ...

Kapadokya'da görülmesi gereken yerler!
  • 13.10.2022 09:39

Kapadokya'da görülmesi gereken yerler!

Obilet.com, Kapadokya'da gezilmesi ve zaman geçirilmesi gereken yerleri kapsayan ...

Kapadokya'da 9 ayda 508 bin 181 turist sıcak hava balonuna bindi
  • 05.10.2022 15:47

Kapadokya'da 9 ayda 508 bin 181 turist sıcak hava balonuna bindi

Tarihi, doğal, kültürel zenginlikleri ve çeşitli tur aktiviteleri ile Türkiye'ni ...

Kapadokya'da kaderine terk edilen tarihi konaklar turizme kazandırıldı
  • 18.07.2022 09:51

Kapadokya'da kaderine terk edilen tarihi konaklar turizme kazandırıldı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde afet bölgesi ilan edilerek boşaltılan Kayakapı Mahal ...

Kapadokya'yı yılın ilk 5 ayında 1 milyondan fazla turist gezdi
  • 06.06.2022 12:02

Kapadokya'yı yılın ilk 5 ayında 1 milyondan fazla turist gezdi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki turizm bölgesi Kapadokya'daki müze ve ö ...