maritbet girişmaritbet
Turistik Doğu Ekspresi gün aşırı işleyecek

Turistik Doğu Ekspresi gün aşırı işleyecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Doğu Ekspresi'ne kardeş olacak 'Turistik Doğu Ekspresi'nin detaylarını açıkladı.

Turhan, trenin Ankara-Kars arasında tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecek şekilde duracağını ve duruş yerlerinin planlamasının Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yapılacağını söyledi. Turhan, yeni trenle birlikte Doğu Ekspresi'nin de kullanılmaya devam edeceğini belirtti. Dünyanın en güzel ilk dört tren rotasında sefer yapan Doğu Ekspresi'nin, özellikle gençler, doğa tutkunları, fotoğraf çekmek isteyen gruplar başta olmak üzere her yaştan yolcuya ekonomik fiyatlarla yüksek kalitede hizmet sunduğunu belirten Turhan, şöyle konuştu: "Artan talebin değerlendirilmesi ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunulması amacıyla mevcut Doğu Ekspresi'nden yataklı vagonların çıkarılarak, Ankara-Kars-Ankara arasında işletilmek üzere turizm amaçlı yeni bir tren yapılması talep edildi. Turizm Bakanlığımızın talepleri doğrultusunda; Ankara-Kars-Ankara arasında işleyecek Turistik Doğu Ekspresi, 2 hizmet vagonu, 1 yemekli vagon, 6 yataklı vagon olmak üzere 9 vagondan oluşacak. Toplam 120 yolcu kapasitesine sahip olacak."

Turistik Doğu Ekspresi'nin gün aşırı işleyeceğini, Ankara'dan 20.00, Kars'tan 23.00 civarında hareket edeceğini, trenin parkurunu 27 saatte tamamlayacağını söyledi. Bakan Turhan, trenin Sivas, Divriği, Erzurum ve Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Bağıştaş köyü gibi noktalarda durması ve yolcuların gezdirilmesine yönelik trafik planı üzerinde çalışıldığını belirtti. Ulaştırma Bakanı Turhan, fiyatlamaya yönelik çalışmaların da sürdüğünü sözlerine ekledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz