maritbet girişmaritbet
TÜRGEV, öğrenci yurtlarında hedef büyüttü

TÜRGEV, öğrenci yurtlarında hedef büyüttü

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), 18 büyükşehirde verdiği kız öğrenci yurdu hizmetini, tüm büyükşehirlere yaymayı hedefliyor.

Yükseköğretim yurtları kurarak yola çıkan ve daha sonra hizmet alanını ortaöğretim yurtları, anaokulları ve ilköğretim kolejleri açarak genişleten TÜRGEV, ülke genelinde özellikle talep hissedilen bölgelerde kız öğrenci yurdu sayısını her geçen yıl artırıyor.

Diyarbakır'a 250 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu 

Bu kapsamda, Diyarbakır'da bu yıl yapımı tamamlanan 250 öğrenci kapasiteli yüksek öğrenim kız öğrenci yurdunda 2015-2016 öğretim yılı için kayıt kabulüne başlandı.

Yurt binasında incelemelerde bulunan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, TÜRGEV'in yurt konusunda belirlediği hedeflerde büyüme sağladığını, bu sene 18 büyükşehirde hizmet vereceklerini, gelecek yıl ise büyükşehirlerin tamamında yer alma çabasında olduklarını söyledi.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın öğrenci yurdunda

TÜRGEV yurtlarının, bilinegelen yurtlardan çok farklı özelliklere sahip olduğuna işaret eden Akalın,TÜRGEV yurtları ile kız öğrencileri özgüveni yüksek şekilde hayata hazırlamak ve eğitimlerine katkı sunmak için özel gayret gösterdiklerini belirtti.

"TÜRGEV, bu yılki hedeflerinde yüzde 130 büyüme sağladı"

"TÜRGEV yurtlarında kalan kızlarımız için sadece karınlarını doyurabilecekleri, barınabilecekleri mekanlar oluşturmuyoruz. İstiyoruz ki kızlarımız çok çeşitli atölyelerimizde ilgi alanlarına göre aynı zamanda ders saatlerinin dışında kendilerini geliştirebilsinler. Mesela resme yatkın olan kızımız resim atölyesinde karakalem veya bir ebru çalışması yapabiliyor" diyen Akalın, sanata yatkınlığı olanların veya hobi edinmek isteyen genç kızların bu imkanı yurtlarda bulabildiğini ifade etti.

Akalın, "Yani bir başka ifadeyle de TÜRGEV ikinci akademi mantığıyla kızlarımızı hayata hazırlamış oluyor" dedi.

TÜRGEV'in geçen yıl ki hedeflerinde yüzde 100, bu yılki hedeflerinde ise yüzde 130 büyüme sağladığına dikkati çeken Akalın, ülke genelinde hizmet verdikleri tüm yurtların aynı konfor ve standartta olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TÜRGEV, öğrenci yurtlarında hedef büyüttü
  • 09.08.2015 09:22

TÜRGEV, öğrenci yurtlarında hedef büyüttü

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), 18 büyükşehirde verdiği kız öğ ...

TÜRGEV’den toplu yurt açılışı…
  • 25.02.2015 15:20

TÜRGEV’den toplu yurt açılışı…

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın d ...

Esenyurt'ta TÜRGEV'e bağışlanan iki arsaya öğrenci yurdu yapılacak
  • 02.03.2014 08:57

Esenyurt'ta TÜRGEV'e bağışlanan iki arsaya öğrenci yurdu yapılacak

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, TÜRGEV'e bağışlandığı iddia edilen ars ...