maritbet girişmaritbet
Tunceli Ovacık'ta terör nedeniyle boşaltılan köyler yeniden şenleniyor!

Tunceli Ovacık'ta terör nedeniyle boşaltılan köyler yeniden şenleniyor!

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde terör olayları nedeniyle yıllar önce güvenlik gerekçesiyle boşaltılan Yenisöğüt köyünde, bir çiftin düğünü çerçevesinde davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde terör olayları nedeniyle yıllar önce güvenlik gerekçesiyle boşaltılan Yenisöğüt köyünde, bir çiftin düğünü çerçevesinde davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi.

İstanbul'da yaşayan Murat Doğan ve Selvi Taş, Tunceli'nin Hozat ilçesinde gerçekleştirilen düğünleri öncesinde bazı akrabalarıyla, gelinin memleketi olan Ovacık ilçesine bağlı Yenisöğüt köyünü ziyaret etti. Terör olayları nedeniyle yıllar önce güvenlik gerekçesiyle boşaltılan köyde çiftin dini nikahı kıyıldı.

Köyün yakınlarındaki ağaçlık alanda davul-zurna eşliğinde halaylar çeken gelin ve damat ile akrabaları, düğün öncesinde memleket hasretini giderdi. 

Gelin Selvi Taş Doğan, yaptığı açıklamada, köylerinin yıllar önce terör nedeniyle boşaltılmasının ardından memleketlerinden gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Daha önce köyümüzde yerleşim yoktu. Ailem burada olduğu için ve geçmişi yad etmek için böyle bir şey planladık. 25 yıldır köyde düğün olmuyordu. Uzun bir aradan sonra böyle bir etkinlik düzenledik" diye konuştu.

Köye ulaşım açısından zorluk yaşadıklarını ifade eden gelin, bu sorunun giderilmesi için köprü ve yol yapılmasını istedi.

Damat Murat Doğan ise düğünün ardından İstanbul'a gideceklerini dile getirdi. Doğan, "Düğünümüzü yaylalarda yaptık. Köylülerimiz 25-30 yıl sonra köyde ilk defa düğün yaptığım ve davul zurna çaldırdığım için teşekkür etti. Ben de onlara düğüne katıldıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Köylerine dönüş için Munzur Çayı üzerine köprü yapılmasını istiyorlar

Köy yoluna köprü yapılmasını isteyen Doğan, "Köye ulaşım olmadığı için kimse ev yapamıyor. Yol yok, köprümüz de asma köprü. Arabalar geçmiyor. Bir an önce köprü yapılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Köy sakinlerinden Murat Gülmez, Torunoba köyü mevkisinde Munzur Çayı üzerinde bulunan asma köprüden aracıyla geçmek zorunda kaldığını söyledi. Köprüden sadece küçük araçlarla geçilebildiğini dile getiren Gülmez, "Büyük araçla geçemiyoruz. Başka geçiş yolu olmadığı için sürekli burayı kullanıyoruz. Asma köprü olduğu için sallanıyor ama yine de geçiyoruz" dedi.

Bu arada, Yenisöğut, Çemberlitaş, Aslıca ve Yoğunçam köylerine ulaşım sağlayacak Torunoba köprüsünün bir süre önce ihalesinin yapıldığı ve kısa sürede yapım çalışmalarına başlanacağı belirtildi. Taşınabilir çelikten yapılacak köprünün yıl sonuna doğru hizmete açılmasının planlandığı kaydedildi.

Haydar Toprakçı-Ahmet Ekici/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İş GYO yönetiminde yeni atamalar...
  • 08.12.2014 17:52

İş GYO yönetiminde yeni atamalar...

Murat Doğan ve Süleyman H. Özcan'ın İş GYO yeni yönetim kurulu üyesi oldukları K ...

Tunceli Ovacık'ta terör nedeniyle boşaltılan köyler yeniden şenleniyor!
  • 19.07.2013 14:24

Tunceli Ovacık'ta terör nedeniyle boşaltılan köyler yeniden şenleniyor!

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde terör olayları nedeniyle yıllar önce güvenlik gerek ...

Doğtaş Çocuk Resim Yarışması sonuçlandı
  • 25.01.2012 17:19

Doğtaş Çocuk Resim Yarışması sonuçlandı

Mobilya sektörünün en beğenilen şirketi seçilen Doğtaş’ın düzenlediği Çocuk Resi ...