maritbet girişmaritbet
Tren garları, dev projelerin tanıtımına ev sahipliği yapıyor

Tren garları, dev projelerin tanıtımına ev sahipliği yapıyor

Zonguldak, Sirkeci, Haydarpaşa ve Karabük tren garları dev projelerinin tanıtımı için tercih ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) tarafından yürütülen, Ulaştırma Operasyonel Programı (UOP) bünyesinde gerçekleştirilen ve toplamda 700 milyon avronun üzerinde maliyeti olan üç projenin tanıtımı, tren garlarında yapılıyor. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 415 kilometrelik Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı'nın Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın 56 kilometrelik Köseköy-Gebze Kesiminin Rehabilitasyonu ve Yeniden İnşası ile 378 kilometrelik Samsun-Kalın (Sivas) Demiryolu Hattının Modernizasyonu projeleri, Zonguldak, Sirkeci, Haydarpaşa ve Karabük tren garlarında tanıtıldı. 

Ülkedeki ulaşımın çok yönlü hale gelmesi, ulaştırma alanında daha dengeli, güvenli, verimli ve rasyonel bir taşımacılığın hayata geçmesi için gerçekleştirilen projelerin tanıtımında, doğa, insan ve teknoloji odaklı sanatsal fotoğraflardan oluşan sergi, teknik bilgiler içeren broşürler, belgesel gösterimi ve uzman personellerin sözlü anlatımı ile yapıldı.

Toplamda 700 milyon avronun üzerinde yatırım yapılan bu 3 projenin tanıtımı, son olarak Samsun'da gerçekleştirilecek. 

"Harcanan emekleri göstermeye çalıştık"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bilgilendirme ve Tanıtım Faaliyetleri Takım Lideri Tamer Altunay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik maksadıyla gerçekleştireceği uyum çalışmaları bağlamında hazırlanan program kapsamında 3 büyük proje geliştirildiğini söyledi.

Bu projelerin Irmak-Karabük-Zonguldak, Cumhuriyetin iki simge kentini birbirine bağlayan Samsun-Kalın ve Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hatlarını kapsadığını ve toplam maliyetinin 700 milyon avronun üzerinde olduğunu belirten Altunay, şöyle devam etti:

"Bu 3 projeyi illerde tanıtmak üzere fotoğraf sergileri düzenliyoruz. Tanıtım filmlerimiz var. Onları da halkımıza gösteriyoruz. Çok doğru coğrafyalarda çok özverili çalışmalar gerçekleştirildi. Binlerce işçinin, kişinin emeği var bu projelerde. Bizler de bunları paylaşıyoruz. Sergide 45 fotoğraf var. Projelerin yapıldığı coğrafyalarda açılış törenlerinden bitişine kadar geçen, harcanan emekleri göstermeye çalıştık. Sanatsal yanı da olan, yapılan işin boyutlarını gösteren fotoğraflar var." 

"Gelen yolcular sergiyi geziyor, inceliyor"

Haydarpaşa, Sirkeci ve Zonguldak'ta son olarak Karabük'te sergiler açtıklarını ve ilerleyen günlerde Samsun'da açacaklarını anlatan Altunay, "İlgi çok iyi. Gelen yolcular sergiyi geziyor, inceliyor. Onlara tanıtım materyallerimizi veriyoruz. Bilgilendiriyoruz, soruları olursa cevaplandırıyoruz. Yolculardan ilgi var." diye konuştu.

Proje kapsamında yapılan çalışmaları aktaran Altunay, sözlerini şöyle tamamladı: "Bütün raylar söküldü, zemin güçlendirmesi yapıldı, en son teknolojiyle travesler ve raylar yeniden döşendi. Sinyalizasyon sistemi kuruldu. Bir merkezden bütün hat izlenebilir, kontrol edilebilir hale geldi. Güvenlik çok arttı. Engelli ve yaşlıların kullanımına çok uygun hale getirildi. Daha konforlu oldu. Bu çalışmalar vatandaşın yararına bir sonuç getirdi." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Haydarpaşa Tren Garı'nın güzellikleri ortaya çıkıyor
  • 31.08.2022 13:23

Haydarpaşa Tren Garı'nın güzellikleri ortaya çıkıyor

Haydarpaşa Garı'nda 2016 yılında başlayan restorasyon çalışmaları devam ediyor. ...

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon sürüyor!
  • 27.08.2022 11:22

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon sürüyor!

12 yıl önce çıkan yangında büyük hasar gören, kum zemin üzerine ahşap kazıklarla ...

Bakan Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'nda incelemelerde bulundu
  • 08.02.2021 12:08

Bakan Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'nda incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'ndaki incelemel ...

Haydarpaşa Garı havadan görüntülendi
  • 29.01.2020 10:46

Haydarpaşa Garı havadan görüntülendi

İstanbul'un simgelerinden Haydarpaşa Garı'nda 2016 yılında başlanan restorasyon ...

Başbakan Yıldırım'dan Haydarpaşa Garı ve AKM açıklaması!
  • 14.11.2016 16:21

Başbakan Yıldırım'dan Haydarpaşa Garı ve AKM açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da Sepetçiler Kasrı'nda Şehrin Mimarları Bulu ...

Doğadaki enerji teknolojinin yardımıyla evlere taşınıyor
  • 07.06.2021 11:56

Doğadaki enerji teknolojinin yardımıyla evlere taşınıyor

Yaşam alanları olan evler için en önemli konuların başında iç mekanların iklimle ...