maritbet girişmaritbet
Trabzonspor, UEFA Ligi maçında Apollon'u 4-2 skorla yendi

Trabzonspor, UEFA Ligi maçında Apollon'u 4-2 skorla yendi

H. Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor- Apolon karşılaşması 4-2 zaferle sonuçlandı.

Trabzonspor gruba eylül ayında deplasmandaki Apollon zaferiyle üç puanlı, prestijli, moralli başlamıştı. Dün de aynı Apollon önündeki 'Olcan Adın mühürlü' galibiyetiyle gruptan çıkmayı resmileştirdi. Bu iki zafer arasına iki galibiyet bir de beraberlik sıkıştıran temsilcimiz 13 puanla J Grubu zirvesindeki yerini korudu. Bordo-mavililer 12 Aralık'ta Lazio'yla deplasmanda grubu lider bitirmek için kapışacak son maçta. Karadeniz Fırtınası sakin, kontrollü girdi maça. Usta ve kaliteli ayaklarıyla pozisyon bulacaktı elbette. Nitekim iki dakikada oldu bitti her şey. 23'te Malouda ortaladı Olcan penaltı noktası yakınlarından yapıştırdı kafayı: 1-0. Ardından aynı Olcan, Henrique ile ver-kaça girdi; topu tekrar alıp altı pasa çıkardı, Soner tamamladı: 2-0. Apollon ne olup bittiğini anlamadı bile. İkinci yarıda da ilk 45'teki görünümdeydi Trabzonspor. Topu ayağında tutup ani dikine toplarla defans arkasına adam kaçırmaya çalıştı Akçay'ın talebeleri. Ve tribünlerin 'geleneksel şov dakikası 61'de Kadir Keleş, Olcan'ı kaçırdı defans arkasına; o da 90'a astı topu: 3-0. Sonrasında belirgin bir rehavet görülür oldu temsilcimizde. 64. dakikadaki kornerde Charalambous'un kafa vuruşunda Onur kediye döndü adeta. 68. dakika Apollon'un uyarı golü geldi. Vasiliou'nun ortasında Abraham kafasını kullandı: 3-1. 78'deki Sangoy'un vuruşunda Onur golü önledi; al sana bir uyarı daha. Ardından Kadir Abraham'ı on sekizde düşürünce Apollon penaltı kazandı. Sangoy Onur'u sağından avladı; şimdi kırmızı alarm zamanıydı: 3-2. Lazio maçındaki gibi farkın rehavetine kapılan Trabzon bir anda işi tehlikeli boyutlara getirdi. Neyse ki Olcan vardı dün gece sahada; 82'de frikikten 'öyle yağma yok' dercesine köşeye bıraktı meşin yuvarlağı: 4-2.

HAT-TRİCK YAPAN İLK OYUNCU OLDU
Olcan kulüp tarihine geçti
Dün gece H.Avni Aker Stadı'nda Olcan Adın resitali vardı. 3 gol atıp, bir de asist yapan başarılı futbolcu adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı. Hat-trick yapan Olcan bordo-mavili kulübün tarihinde bir Avrupa maçında 3 gol atma başarısı gösteren ilk oyuncu unvanını elde etti. Başarılı futbolcu ayrıca Avrupa kupalarında Hakan Şükür, Burak Yılmaz ve Tuncay Şanlı ile birlikte hat-trick yapan 4. Türk oyuncu oldu. Olcan maç sonrası, “Güzel bir galibiyet, benim de üç gol atmam ödülümüz oldu. İyi mücadele ediyoruz. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Lige de gereken önemi verip seri galibiyetler alacağız” açıklaması yaptı.

Bileği bükülmez Akçay

Trabzonspor Teknik Direktörü M.Reşit Akçay kariyerinde ilk defa Süper Lig takımı çalıştırmasına rağmen büyük bir başarıya imza attı. Antrenörlük tarihinde ilk Avrupa deneyimine de bu sezon başlayan bordo-mavili takımın teknik direktörü, UEFA'da takımın başında çıktığı 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı ve hiç mağlup olmadı. Trabzonspor'u bitime bir maç kala UEFA'da gruplardan da çıkaran Akçay maç sonrası, “Müsabaka hem bizim hem de kulübümüz açımızdan çok önemliydi. Alnımızın akıyla kazanmış olmak insana gurur veriyor. İyi hazırlanmıştık. İkinci yarı 10 dakikalık bir uyku dönemimiz var. Bu bizi biraz tedirgin ediyor. Galibiyet hem bize hem de ülkemize hayırlı olsun” derken son maç için de, “Kendi sahasında Lazio daha favori gibi gözüküyor. Ama biz de deplasmanda başarılı bir takımız. Lazio için kolay olmayacak, elimizden geleni yapacağız” sözlerini kullandı.

Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzonspor, yeni stadına 'merhaba' dedi
  • 30.01.2017 08:09

Trabzonspor, yeni stadına 'merhaba' dedi

Hüseyin Avni Aker Stadı'na veda eden Trabzonspor, yeni stadı Medical Park Arena' ...

Trabzonspor, Şenol Güneş Kompleksi'nde ilk maçına çıkıyor
  • 28.01.2017 11:50

Trabzonspor, Şenol Güneş Kompleksi'nde ilk maçına çıkıyor

Trabzonspor, Akyazı mevkisinde deniz doldurularak inşa edilen Şenol Güneş Komple ...

Akyazı Spor Komleksi'ne verilecek isim belli oldu
  • 15.12.2016 21:15

Akyazı Spor Komleksi'ne verilecek isim belli oldu

Trabzonspor yönetimi, Akyazı Spor Kompleksi'nin adını "Şenol Güneş Spor Kompleks ...

Akyazı Stadı 18 Aralık'ta açılıyor!
  • 14.12.2016 13:32

Akyazı Stadı 18 Aralık'ta açılıyor!

Trabzonspor camiasının özlemle beklediği Akyazı Stadı'nın resmi açılışı 18 Aralı ...

Akyazı Stadı'nın çimleri seriliyor!
  • 29.10.2016 09:57

Akyazı Stadı'nın çimleri seriliyor!

Trabzonsporlu yönetici Gökhan Saral,sosyal medya hesabından Akyazı Stadı'nda çim ...

Akyazı Stadı, 7. haftada Trabzonspor-Akhisar maçıyla açılacak
  • 24.08.2016 11:10

Akyazı Stadı, 7. haftada Trabzonspor-Akhisar maçıyla açılacak

41 bin 61 seyirci kapasiteli Akyazı Stadı'nde koltuklar takılıyor. ...