maritbet girişmaritbet
Trabzon'daki 41 daireli bina tedbir amaçlı boşaltıldı

Trabzon'daki 41 daireli bina tedbir amaçlı boşaltıldı

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki bir bina, yanında bulunan inşaat çalışmaları nedeniyle istinat duvarının zarar görmesi sonucu tahliye edildi.

Mustafa Türk Sitesi'nin yöneticisi Mustafa Kara, yaptığı açıklamada, evlerinin çökme tehlikesine karşı 3 gündür eve giremediklerini söyledi.

Konuyla ilgili gerekli yerlere müracaatları yaptıklarını vurgulayan Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Binada 100'ün üstünde kişi yaşıyor. Sıkıntı var ama nedir bilmiyoruz. Gelenler,' bir şey yok, tedbir amacıyla evlere giremezsiniz' diyor. Bekliyoruz. Ben şu anda ailemin yanında kalıyorum. Kalmaya yeri olmayan komşularımız için de kalacak yer arıyoruz. Bu kapsamda belediyeye de dilekçe verdik. Buranın bir an önce sağlam bir zemine oturtulup, sıkıntımızın geçmesini bekliyoruz. Şu anda duvar yapım çalışmaları devam ediyor. İnşallah sıkıntımız çözülür."

Bina sakinlerinden Mehmet Ölmez ise, 3 gündür evlere giremediklerini işaret ederek, "Çocuklar okuyor. Mağdur olduk. Şu anda tek talebimiz, can güvenliğimiz için buranın bir an önce yapılıp, evlerimize girmemiz." dedi.

Kanal patlamasından dolayı sıkıntılar çıktı

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar, yaptığı açıklamada, sitenin yan tarafında bina yapıldığını belirterek, "Yapılan bina ruhsatlı ve harfiyat izni alınmış ama temel açılınca yandaki bloğun kanal borularının arsadan geçmesi sebebiyle hafriyat esnasında borular patladı. Borular patlayınca da su temele aktı ve orada toprak kaymalarına neden oldu." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Baytar, can güvenliği açısında tebligat göndererek, binayı boşaltıklarını ifade ederek, "İnsanlara can güvenliğiyle ilgili tebligat yapıldı. Ondan sonra da gerekli tedbirler alınmaya başlandı. Şu anda duvar çalışmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Kanal patlamasından dolayı sıkıntılar çıktı. Kanal patlamamış olsaydı bir sıkıntı olmayacaktı." diye konuştu.

Çalışmaların gece de devam edeceğini vurgulayan Baytar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışmalar belli bir aşamaya gelinceye kadar devam edecek. Bugün itibariyle iki makineyle çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız teknik rapor da isteyebilir. Şu anda binada herhangi bir hasar görünmedi. Vatandaşlarımız can güvenliği önemli olduğu için biz tedbir amacıyla vatandaşlarımıza evlerinde oturmamaları tebligatını yaptık. Konaklama tarzında da vatandaşlarımızdan dilekçeler geldi, onlarla da ilgileniyoruz. Kalacak yerleri olmayan kişilere yardımcı olunacak. Bir aksilik çıkmazsa hızlı bir şekilde duvar yapılıyor. Yarın akşama kadar tehlike arz eden kısmın duvarını yapmayı planlıyoruz."

Baytar, her konuda belediyle olarak gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve tedbir aldıklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz