maritbet girişmaritbet
Trabzon'a 103 dönümlük botanik parkı geliyor

Trabzon'a 103 dönümlük botanik parkı geliyor

Trabzon'un marka değerini arttıracak, özlemle beklediği 103 dönümlük Botanik Parkı'na nihayet kavuşuyor.

Trabzon'un marka değerini artıracak Botanik Park'ın yapımına başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Botaniği bölgenin, ülkenin hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız" dedi.

BOTANİK 103 DÖNÜM ALANDA OLACAK

Kentin marka değerine büyük katkı sağlayacak botanik park 103 dönüm alana kurulacak. îhale sürecinden sonra yüklenici firmaya yer teslimi yapılırken 2017 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanan botanik park yaklaşık 8 milyon liraya mal olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu daha önce askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin kendilerine tahsis edilmesinden sonra çalışmalara başladıklarını söyledi. Botanik Park'ın şehrin hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Söz konusu alanı Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız. Çamoba'daki o alan şehir ve bölge için bir servet adeta. Bu nedenle doğallığını mümkün olduğu kadar bozmamaya çalışmak ve ana amacını da muhafaza etmek gerekiyordu" dedi.

"HAYAT STANDARDINA KATKI SAĞLACAK"

"Burada ağaçların bile ölçümleri yapıldı" diyen Gümrükçüoğlu, "Trabzon'umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz. Bu proje aynı zamanda Trabzon'un yaşanılabilir düzeyine, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Trabzon Botanik bölgesinin sit alanı olması dolayısıyla hazırlanan projenin Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan geçirildiğini anlatan Gümrükçüoğlu, "Batum'da ada çok daha büyük şehri tanıtmada önemli bir etken olan botanik park var. Trabzon botaniğinde de şehri, bölgeyi hatta ülkeyi tanıtan niteliğe kavuşması sağlanacaktır. Bu alanı belediyemize tahsis eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, bakanlarımıza ve milletvekillerimize ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzon Botanik içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer alıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Botanik'in tanıtımı yapıldı
  • 10.07.2018 17:44

Trabzon Botanik'in tanıtımı yapıldı

103 bin metrekarelik arazide oluşturulan ve tamamlanma aşamasına gelen Trabzon B ...

Trabzon'a 103 dönümlük botanik parkı geliyor
  • 22.04.2015 21:28

Trabzon'a 103 dönümlük botanik parkı geliyor

Trabzon'un marka değerini arttıracak, özlemle beklediği 103 dönümlük Botanik Par ...