maritbet girişmaritbet
Trabzon Gülcemal Dolgu projesinin 1. etap çalışmaları sürüyor!

Trabzon Gülcemal Dolgu projesinin 1. etap çalışmaları sürüyor!

Trabzon'da 762 metrekarelik alanda kurulan Gülcemal Dolgu projesinin 1. etap dolgu çalışmaları devam ediyor.

Trabzon'da, ismini tarihi Gülcemal Vapuru'ndan alan "Gülcemal Dolgu Projesi" kapsamında, 762 bin metrekarelik alanda kurulacak yaşam merkeziyle Karadenizliler denizle kucaklaşacak. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, bir taraftan 1. etap dolgu çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da vatandaşlara neleri görmek istedikleri sorularak, dolgu alanının halkın taleplerine göre şekillendirilmesi planlanıyor. 

İkinci ve üçüncü etaplarının da gelmesi hedeflenen projenin tamamlanıp 762 bin metrekarelik alanda kurulacak yaşam merkeziyle Trabzon halkı denizle buluşarak, önemli bir sosyal, kültürel ve turistik merkez kazanacak. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Gülcemal Dolgu Projesi"nin önemli ve büyük bir proje olduğunu söyledi. 

Beşirli Mahallesi sahili ile Ganita mevkisi arasında yapılması planlanan projenin, tahkimat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, projenin tamamlanmasıyla Karadeniz'e önemli bir sosyal donatı ve yaşam merkezi kazandırılacağını vurguladı.

Gümrükçüoğlu, proje çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, "Birinci etap çalışmalarımızı yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bunun akabinde Beşirli Mahallesi ile Ganita mevkisi alanında uygulanacak olan projenin de hazırlanmasına başlandı." ifadelerini kullandı. 

Sahil dolgu alanını vatandaşların taleplerine göre donatmak istediklerine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, bu yöndeki talepleri öğrenmek için anket çalışması başlattığını vurguladı. 

Gümrükçüoğlu, hazırlanan anketle vatandaşlara sahil dolgu alanında neleri görmek istediklerinin sorulduğunu işaret ederek, yapılacak sosyal donatı ve yaşam merkezinin halkın taleplerine göre şekilleneceğini kaydetti. 

"Trabzon sahilini dantel gibi işliyoruz" 

Vatandaşların taleplerini önemsediklerine değinen Gümrükçüoğlu, "Trabzon'umuzun sahilinde devasa bir kent parkı inşa edeceğiz. Halkımızın bu alanda neleri görmek istediğini, şehrimizde hangi sosyal tesislerin eksikliğinin hissedildiğini bu anket ile tespit etmek istiyoruz." dedi. 

Gümrükçüoğlu, düz bir dolgu alanı gerçekleştirmediklerini bildirerek, "Trabzon'umuzun sahilini dantel gibi işliyoruz. Gayemiz halkın denizle buluşturulması ve önemli bir sosyal, kültürel ve turistik merkez kazanabilmektir. Mühendislerimizin deneyimi ile Trabzon sahili Venedik gibi olacak." diye konuştu. 

Projenin ikinci ve üçüncü etaplarının da olacağını anlatan Gümrükçüoğlu, projenin tamamlanmasıyla vatandaşlara, plajlarda denize girebilecekleri, rıhtımlarda balık tutabilecekleri, sahilde gezinti yapabilecekleri ve sosyal alanlarda dinlenebilecekleri çok çeşitli alternatifler sunulacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Gülcemal Dolgu projesinin 1. etap çalışmaları sürüyor!
  • 13.05.2017 15:44

Trabzon Gülcemal Dolgu projesinin 1. etap çalışmaları sürüyor!

Trabzon'da 762 metrekarelik alanda kurulan Gülcemal Dolgu projesinin 1. etap dol ...