maritbet girişmaritbet
Topkapı PTT binası ihaleye çıkıyor!

Topkapı PTT binası ihaleye çıkıyor!

PTT'nin dağıtım merkezi inşaatının çelik kirişlerin eksikliği ve kolonlarının yetersiz olması nedeniyle durdurulduğu ortaya çıktı.

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.'nin (PTT), Topkapı'da yaptırmakta olduğu dağıtım merkezi inşaatının bazı çelik kirişlerinin eksik, bazı kolonlarının da yetersiz olduğu ortaya çıktı. PTT, dağıtım merkezi olacak olan inşaatın eksik kiriş ve kusurlu imalatların tamamlanması için yeniden ihale açtı. Tamamlama inşaatının ihalesi 24 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.

BAZI KİRİŞLER EKSİK KOLONLAR ZAYIF 

PTT Genel Müdürlüğü'ne bağlı, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. İstanbul Avrupa Yakası PTT Başmüdürlüğü Yapı ve Teknik İşler Müdürlüğü'nün açtığı ikmal işi ihalesi, vahim sonuçlara yol açabilecek bir gerçeği de gözler önüne serdi. "Topkapı PTT Merkezi, Fatih ve Bayrampaşa Dağıtım Merkez Müdürlüğü İnşaatı Çelik Eksik ve Kusurlu İmalat İkmal İşi" adı altında açılan ihalenin dosyasına göre, kaba inşaatı tamamlanmış olan 10 katlı, çelik iskeletli inşaatın bazı kirişleri eksik, bazı çelik kolonları da zayıf bulundu. 

EKSİKLER YENİ İHALE İLE TAMAMLANACAK 

Binanın taşıyıcı sistemini meydana getiren kirişlerin eksik ve kolonların zayıf olmasının yanı sıra, bazı kiriş/kolon bağlantıların da uygun şekilde kaynak edilmediği anlaşıldı. İhale dosyasında yer alan projelerde hangi kirişlerin eksik olduğu, hangi kolonların güçlendirilmesi gerektiği, hangi bağlantı noktalarının hatalı olduğu tek tek gösterilmiş durumda. 24 Nisan'da yapılacak olan ihale ile eksik ve hatalı işler tamamlanacak. Ardından 4 yıldır çelik iskelet olarak bekleyen bina, dağıtım merkezi olarak hizmete alınacak.

İLK İHALE 2014'TE YAPILDI

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Yapı Dairesi Başkanlığı 2014 yılında, "Topkapı PTT Merkezi, Fatih ve Bayrampaşa Dağıtım Merkezi Müdürlüğü Binası Yapılması" adı altında ihale açtı. Söz konusu ihaleyi, Derince Mimarlık İnşaat ve Zirve İnşaat Taahhüt ortak girişimi 6 milyon 562 bin 500 TL'ye üstlenmişti. 30 Haziran 2014 tarihinde PTT ile sözleşme imzalayan ortak girişim, inşaat işini 6 Temmuz 2015 tarihine kadar teslim etmeyi taahhüt etmişti.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Topkapı PTT binası ihaleye çıkıyor!
  • 10.04.2018 17:00

Topkapı PTT binası ihaleye çıkıyor!

PTT'nin dağıtım merkezi inşaatının çelik kirişlerin eksikliği ve kolonlarının ye ...