maritbet girişmaritbet
TOKİ Gölbaşı'nın adı 15 Temmuz Şehitleri Sitesi oldu!

TOKİ Gölbaşı'nın adı 15 Temmuz Şehitleri Sitesi oldu!

Ankara Gölbaşı TOKİ'de yaşayan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına sitelerinin ismini "15 Temmuz Şehitleri" olarak değiştirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında savaş uçakları tarafından bombalanan Özel Hareket Daire Başkanlığının bitişiğindeki Gölbaşı TOKİ Konutları bünyesindeki 300 konutluk sitenin adı, "15 Temmuz Şehitler Sitesi" olarak değiştirildi. 

Sitenin Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Baktemur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı gece F16'lardan atılan bombalarla şehit düşenlere minnettarlıklarının bir göstergesi olarak sitenin ismini değiştirme kararı aldıklarını söyledi.

TOKİ bazında 10'a yakın şehitleri olduğunu belirten Baktemur, "O gün yaşanan olayları unutamıyoruz ve unutturmamamız lazım. 15 Temmuz Şehitler Sitesi, tıpkı 28 Şubatlar gibi bir sonraki nesillerin o geceyi unutmaması ve hala FETÖ'nün sempatizanları varsa onların bu tabelayı gördüklerinde 15 Temmuz gecesini hatırlamalarını ve onlara nasıl darbe yapıldığını görmeleri için bu ismi koyduk." dedi. 

15 Temmuz Şehitleri Sitesi

15 Temmuz Şehitler Sitesinin uçaklar tarafından bombalanan Özel Hareket Daire Başkanlığına çok yakın olduğuna da değinen Baktemur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz gecesini kendi adıma hayatımda unutamayacağım bir gün olarak görüyorum. Özellikle Özel Harekat Daire Başkanlığına en yakın olan site olmamız nedeniyle o gün yaşanan tüm olayları kendi sitemizde de hissettik. Özellikle ilk saatlerde atılan bombalar, o bombalar sonucu çıkan çığlık sesleri, çocukların, gençlerin, kadınların çığlık sesleri. Açıkçası yerimizde duramadık. O gün ne yapacağımızı şaşırdık, 'acaba ne oluyor' diye. Tabii bu arada televizyon kanallarını takip ettik. TRT'de yayının karartıldığını ve aynı zamanda orada bildirinin okunduğunu görünce şok olduk." 

Site sakinleri kararı onayladı

Kendi sitelerinde 4, Gölbaşı TOKİ sitelerinin tamamında ise 10 şehit verildiğine değinen Baktemur, bunun üzerine site yöneticileri ile toplanarak isim değişikliği yapılması konusunda toplantı yaptıklarını, daha sonra ise bütün site sakinlerinin bu kararı onayladığını söyledi.

Baktemur, şunları kaydetti:

"Biz de bunun ardından hızlı bir şekilde tabelamızı yaptık ve diktik. 15 Temmuz Şehitler Sitesini her gördüğümüzde o geceyi ve çığlıkları hatırlıyoruz. Aynı zamanda milletin o gün FETÖ'ye ve onun dış güçlerine yapmış olduğu darbeyi de hatırlıyoruz. Allah'ın izniyle bu ülkeyi bölemeyecekler. Darbe yapmak isteyenlerin bunu başaramayacağını gösterdik. Aynı zamanda bizler İslam ümmeti olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak diğer tüm İslam coğrafyalarına da örnek olduk. Halkın da silahsız bir şekilde tankların karşısında durabileceğini, gerekirse tankların altına yatabileceğini, namluların ucunda da durabileceğini gösterdik. 15 Temmuz Şehitler Sitesi isminin bizden sonraki nesillere bir anı ve bir tarih olarak kalmasını umuyoruz."

15 Temmuz gecesi darbecilere tepki göstermek için çok sayıda site sakiniyle Genelkurmay Başkanlığının önüne gittiklerini ifade eden Baktemur, o sırada yaşanan olaylarda yaralandığını söyledi. FETÖ yapılanmasına karşı herkesin kendi imkanlarıyla tepkisini ortaya koymasını isteyen Baktemur, şunları söyledi:

"O gün oradaki şehitlerimizi görünce sadece devlet olarak değil, millet olarak yapmamız gerekenlerin de olduğunu düşündük. Bu tabela site sakinlerimizin FETÖ'cülere verdiği bir tepkidir. Tüm Türkiye'deki insanlara sesleniyorum: Tepkilerinizi FETÖ'cülere ve dış güçlere karşı bir şekilde muhakkak sunun. Bir tabela olabilir veya onların firmalarından alışveriş yapmamak olabilir." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Gölbaşı'nın adı 15 Temmuz Şehitleri Sitesi oldu!
  • 20.08.2016 11:31

TOKİ Gölbaşı'nın adı 15 Temmuz Şehitleri Sitesi oldu!

Ankara Gölbaşı TOKİ'de yaşayan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit düşenlerin a ...