maritbet girişmaritbet
TMSF, BMC'nin İzmir'deki fabrikasında inceleme yaptı!

TMSF, BMC'nin İzmir'deki fabrikasında inceleme yaptı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) görevlileri, Çukurova Grubu'ndan alacaklarının tahsili amacıyla yönetimini devraldıkları BMC fabrikasında incelemede bulundu

 

Fon görevlileri, Pınarbaşı semtindeki fabrikanın bahçesindeki araçları inceledi. Bilgi işlem birimi personeli ile fabrikada incelemelerde bulunan görevlilerin, üretilen araçlara ilişkin bilgi aldığı öğrenildi.
 

 

 

    
İşçilerin bekleyişi sürüyor
 
    
Bu arada, TMSF'nin yönetimi devralmasına ilişkin bilgi almak isteyen bir grup işçinin fabrika girişindeki bekleyişi sürüyor.
     
Türk Metal Sendikası İşyeri Temsilcisi Erdal Candan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aylardır ödeme yapılmayan işçilerin belirsizlik içinde olduğunu söyledi.
     
Fonun BMC'nin yönetimini devralmasının ardından işçilerin umutlandığını anlatan Candan, "Yerli üretim yapmak için çaba sarf ederken, fabrikanın kapatılması bizim açımızdan üzücüydü. İnşallah bundan sonra çark tekrar dönecek. 2 bin 500 insan çalışan var. 40 bin aileye tekabül ediyor. Çok uzun zamandır maaşlarımızı alamadığımız için mağdur olduk. İnşallah bundan sonra bizler de işimize bakacağız" dedi.
     
Candan, görüşme imkanı buldukları fon görevlilerinin, bundan sonraki süreçte işçilerin rahat etmesi için çalıştıkları bilgisini verdiğini kaydetti.
     
TMSF'nin, Çukurova Grubu'ndan olan alacaklarının tahsilini teminen 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'ndan kaynaklanan yetkiler kullanılarak, 16 Mayıs 2013 tarihinde alınan kararla AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. Tic. A.Ş ve BMC San. ve Tic. A.Ş'nin yönetimini devralındığı açıklanmıştı.
     
AA

Yorum Yaz