maritbet girişmaritbet
TJK’dan her şehre hipodrom hedefi!

TJK’dan her şehre hipodrom hedefi!

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), Türkiye ekonomisine katkı sağlayan sektör için hipodrom bulunmayan illere tesis yapmaya hazırlanıyor.

TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, AA muhabirine, at yarışı sektörünün gelecekteki planlamasıyla ilgili önemli çalışma yürüttüklerini söyledi.

At yarışının, ekonomik katkısı dışında sosyal ve kültürel alanda paylaşılması gereken sektör olduğuna dikkati çeken Ekinci, yarışların yaygınlaştırılması, müşterek bahis, dünyada Türk at yarışı sektörünün nerede olması gerektiği konularında strateji planı hazırladıklarını kaydetti.

Belirli ekonomik seviyeye gelmiş bu insanların sektöre her yıl 150 milyon dolar aktardığını anlatan Ekinci, "Bu vesileyle atçıların heykellerinin dikilmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Her şehre hipodrom

Ekinci, hipodromların, bulundukları kentlere ciddi katma değer sağladığını, İstanbul'da bu sektörden belediyelere geçen yıl 34,5 milyon lira vergi ödendiğini, at yarışına yatırılan 1 liranın, 6 lira olarak döndüğünü vurguladı.

Hazırladıkları strateji planı içinde Türkiye'de her şehirde hipodrom olmasını hedeflediklerini vurgulayan Ekinci, "Bu sektör özelleşir veya özelleştirilmez, biz sektörün geleceğini belirlemek açısından ciddi strateji belgesi yayınlamak istiyoruz. Bu belgede de öncelikle yarışçılığın nasıl olması gerektiğini belirleyeceğiz. Bunun için düşüncemiz, Türkiye'de tüm şehirlerde hipodrom olması yönünde" dedi.

Kendi hipodromunu yapan belediyelere öncelik tanıyacaklarına dikkati çeken Ekinci, şunları söyledi:
"Türkiye'de tüm şehirlerde hipodrom olmasına gayret göstereceğiz. Hipodrom alanı demek, sadece at yarışçılığı için gerekli yer değil. At yarışının ötesinde spor alanları, kültür alanları, hepsini içeren bir milli park havasında, belli dönemlerde o şehrin eğer bir festivali, tanıtım günü varsa o günlere rastgelen günlerde at yarışları da yapılan alanlar. Biz her türlü proje ve teknik desteği vermeye hazırız. Kendi imkanları olanlara öncelik verilecek. Yoksa belli program dahilinde hipodrom yapmaya çalışacağız."

Ekinci, normal koşullarda hipodrom için bin dönüme ihtiyaç duyulduğunu, alanın eni, boyu ve yönü uygun olması durumunda 500-600 dönümün de yeteceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'deki hipodrom sayısı 13'e çıkacak!
  • 29.11.2016 09:50

Türkiye'deki hipodrom sayısı 13'e çıkacak!

TJK Genel Sekreteri Turgut Alakuş, hipodrom sayısının az olduğunu Antalya, Samsu ...

TJK’dan her şehre hipodrom hedefi!
  • 09.03.2015 11:49

TJK’dan her şehre hipodrom hedefi!

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), Türkiye ekonomisine katkı sağlayan sektör için hipod ...