maritbet girişmaritbet
THY'nin yolcu hedefi bu yıl 72 milyon!

THY'nin yolcu hedefi bu yıl 72 milyon!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin filosuna yeni kattığı 777-300ER uçağında açıklamalar yaptı.

Bu yıl 72 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini dile getiren Aycı, "62 milyon yolcu hedefi geçen yılındı. Bu yıl bunu artırarak 72 milyona çıkartacağız. Gelirle ilgili 12,2 milyar dolarlık beklentimiz var. Bu sadece ana şirket, iştirakleri de sayarsak 5,5 milyar dolar da oradan gelir. Büyüyoruz, gelişiyoruz. 2023'te hedef 30 milyar doları yakalamak. Bunun için 450 uçak yetmez" dedi. 

Aycı, ABD'deki havayolu şirketlerinin Ortadoğu'daki havayollarına bakışının THY'yi etkileyip etkilememesi konusunda ise rahatsız olunacak bir durumun olmadığını söyledi. 

ABD'deki faaliyetler 

ABD'ye, buradaki havayollarının ekmeğini almak için gelmediklerine vurgulayan Aycı, diğer havayollarından farklı olarak güçlü bir iç pazara sahip olduklarını kaydetti. 

Aycı, 80 milyonluk Türkiye haricinde yakın coğrafyayı da arkalarına alarak 150-200 milyonluk bir yolcu kapasitesini taşıdıklarını anlattı.

Bunların kendi yolcuları olduğunu ifade eden Aycı, "Bunlar Amerika'daki havayollarının yolcuları değil. Biz Amerika'dan yolcu almıyoruz, getiriyoruz. Bu nedenle buraya yolcu getirenle yolcu alanı ayırt etmek lazım. ABD'de okuyan öğrenci sayısı bakımından ilk ondayız. Bu çocuklar ve aileleri burayı sürekli ziyaret ediyor. Ciddi anlamda karşılıklı ziyaretler söz konusu. Amerika'daki havayolu şirketleriyle tersine rekabet değil, onlarla birlikte pastayı büyütmeye aday bir havayoluyuz" değerlendirmesinde bulundu.

3. Havalimanı'nı heyecanla bekliyoruz

Aycı, THY için yeni havalimanında ayrı bir terminal olup olmayacağı hususunda ise "Eşitler arasında birinci olacağız. Diğer tüm havayolları gibi biz de orada olacağız. İlk açılış tek terminalle olacak. 90 milyonluk tek terminal açılışında en fazla yeri alan biz olacağız. Bu nedenle 'Eşitler arası birinci' diyorum. İkinci faza geçildiğinde 120-150 milyon kapasitelere çıkıldığında herkesin beklentisi o dur ki ilk terminal bize bırakılacak. Orayı tamamen opere eder hale geleceğiz. Artık yeni evimiz 3. Havalimanı ve oraya geçişi heyecanla bekliyoruz" diye konuştu. 

Aycı, "3. Havalimanı faaliyete girene kadar, İzmir gibi bir yeri hub (merkez) olarak kullanmak, bazı seferlerin oradan yapılması ve slotlarla daha rahat baş etmek gibi planınız var mı?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:  

"Bu filonun yayılması gerekiyor. 2. hubla taçlandırılması gerekiyor. Hatta tam hub olmasa da üçüncü bir yerin bile Antalya gibi olabilir, önemli ölçüde değerlendirilmesi gerekiyor. Türkiye içindeki değişik varyasyonları değerlendiriyoruz. Planlarımız dahilinde. Fakat Atatürk Havalimanı'nda çok küçük bir kapasite var. Giderek verimlilik artıyor. Atatürk Havalimanı'nda inanılmaz şeyler oluyor. Frankfurt'u geçtik. Londra ve Paris'ten sonra İstanbul üçüncü sırada. Frankfurt 4 oldu. Bu küçük yerde bütün paydaşlar beraber iş yapıyor. Yeni kapılar ve park alanları açılıyor."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

THY'nin yolcu hedefi bu yıl 72 milyon!
  • 31.01.2016 10:41

THY'nin yolcu hedefi bu yıl 72 milyon!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY' ...