maritbet girişmaritbet
THY, filosuna 300. uçağı dahil etti

THY, filosuna 300. uçağı dahil etti

Türk Hava Yolları (THY) İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY'nin Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 2'sini temsil ettiğini söyledi

Türk Hava Yolları (THY) İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY'nin, Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 2'sini temsil ettiğini, şirketin ülke ekonomisinin büyümesinde büyük rol sahibi olduğunu belirtti.

Aycı, THY'nin filosuna 300. uçak olarak Airbus A330-300'ü dahil etmesi nedeniyle düzenlenen basın lansmanında, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in, şirketin kurumsal hafızası olduğunu söyledi.

Filolarına kattıkları 300'üncü uçağın THY'yi dünyada 13. büyük havayolu şirketi yaptığını aktaran Aycı, şirketin 1933 yılında 5 uçaklık bir filo ile kurulduğunu anımsattı.

Aycı, THY'nin, Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 2'sini temsil ettiğini, şirketin ülke ekonomisinin büyümesinde büyük rol sahibi olduğunu vurguladı.

Nereye yeni bir hat açılsa o bölge ile siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştiğine dikkati çeken Aycı, ülkenin büyümesinde sivil havacılığın önemli bir görevi olduğunu, bu görevin yerine getirilmesinde THY'ye de görev düştüğünü ve bunun bilincinde olduklarını dile getirdi.

"13 yıl önce diktiğimiz fidanın meyvelerini görüyoruz"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, havacılık tarihlerinde 13 yıl önce diktikleri fidanların meyve verdiğine 300'üncü uçakla şahitlik ettiklerini belirterek, THY'nin gücüne güç katan, filosunu genişleten ve gençleştiren bu girişimlerin herkesi son derece mutlu ettiğini anlattı.

Yaşadıkları bu mutlulukta havacılık sektörünün tarihi serüveninin de önemli payı olduğunu dile getiren Birdal, "Türk Hava Yolları işletmesi, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında kurulmuş bir fidandı. Bu fidan Cumhuriyetimizle birlikte büyüdü, serpildi ve bugün kolları, dalları ülke sınırları dışına taşan, uluslararası arenada önemli bir yere sahip, kökleşmiş, kurumsallaşmış, içinden dev bir markayı çıkarmış bir kuruluş haline geldi" ifadelerini kullandı.

"Uçak siparişi vermek kolay bir iş değil"

THY Genel Müdürü Temel Kotil de bu hangarda bir çok tören yaptıklarını anımsatarak, "300. uçağımız hayırlı uğurlu olsun. Bu, uzun çalışmaların sonucu Allah'ın bize nasip ettiği Airbus'ın bizim için tasarladığı bir uçak" dedi.

Daha önce hangar bölümünde çalıştığını hatırlatan Kotil, o dönemlerde THY'nin 65 uçağı olduğunu söyledi.

Kotil, bundan sonra birçok uçak siparişi verdiklerini, uçak siparişinin yönetim kurulu için ağır bir görev olduğunu, bunları finanse etmenin kolay olmadığını anlattı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

THY'de yönetim değişikliği! Aycı’nın yerine Ahmet Bolat geldi!
  • 28.01.2022 09:52

THY'de yönetim değişikliği! Aycı’nın yerine Ahmet Bolat geldi!

Türk Hava Yolları’nda (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı g ...

THY'nin Avrupa'daki liderliği 2021 yılında da değişmedi!
  • 13.01.2022 10:57

THY'nin Avrupa'daki liderliği 2021 yılında da değişmedi!

Dünya havacılık devleri 2021’de havlu atarken, THY hem büyüdü hem de pandeminin ...

THY ilk kez çevreci yakıt kullanacak
  • 31.12.2021 13:03

THY ilk kez çevreci yakıt kullanacak

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı,  THY'nin, hava yolu ...

THY’den 3. çeyrekte 6.2 milyar TL'lik rekor kâr!
  • 05.11.2021 10:29

THY’den 3. çeyrekte 6.2 milyar TL'lik rekor kâr!

THY, 9 aylık dönemi 6.2 milyar TL net kâr ve 60.5 milyar TL ciro ile kapatarak p ...