maritbet girişmaritbet
Temelli'nin umudu yeniden belediye olmak!

Temelli'nin umudu yeniden belediye olmak!

Yeniden Belediye olma hayaliyle mahkeme sonucunu bekleyen Temelli'de tüm umutlar mahkemenin karar duruşmasına kaldı

Belediye eski Başkanı Alaattin Türkoğlu, Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi'nin Temelli Belediyesi'ni İçişleri Bakanlığı'nı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni davaya müdahil olarak kabul ettiğini söyledi. Türkoğlu, Eylül ayında karar duruşmasının yapılabileceğini söyledi.

Belediyesi kapatılarak 9 köyüyle birlikte Sincan'ın mahallesine dönüştürülen ve aynı zamanda Polatlı İlçesi'nden koparılan Temelli'de umutlar Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi'nin vereceği karara kaldı. Belediye eski Başkanı Alaattin Türkoğlu, karar duruşmasının önümüzdeki Eylül ayında yapılmasını beklediklerini söyledi. Mahkemenin ayrıca Temelli Belediyesi'nin Hisarlıkaya Köyü'nün İçişleri Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin davaya müdahil olmasını kabul ettiğini açıkladı. Mahkemeye müdahil olmak isteyen 8 köyün dilekçesi reddedildi.
 
Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne bağlı belde statüsündeyken mahalle ye dönüştürülüp Sincan'a bağlanan Temelli Belediye eski Başkanı Alaattin Türkoğlu, belde belediyesinin kapatılmasına anlam veremediğini söyledi. Türkoğlu, 9 köyüyle birlikte Polatlı'dan koparılarak Sincan'a bağlanmasının büyük yanlış olduğunu söyledi. Hükümetin itirazlara rağmen bunu siyasi kararla halka rağmen yaptığını belirten Türkoğlu, “Temelli, Sincan'a bağlandıktan sonra bölgedeki gayrimenkul ve yatırım rantı adeta yok oldu. Ondan önce beldemiz Ankara'nın en cazip yatırım bölgesiydi. Ancak belediyenin kapatılması ve Sincan'a bağlı mahalleye dönüştürülmesi bölgenin cazibesini yitirmesine neden oldu. Bu durum hala devam ediyor” dedi.

Alaattin Türkoğlu, Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi'nin vereceği kararı beklediklerini belirterek “Umarız verilecek olan karar hepimiz için hayırlı olur” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Temelli TOKİ Konutları'nda 73 bin 462 liraya!
  • 14.01.2013 09:15

Ankara Temelli TOKİ Konutları'nda 73 bin 462 liraya!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Ankara Temelli Toplu Konut Uygulamaları kapsa ...

Ankara'da sahibinden satılık 17 bin metrekarelik fabrika binası!
  • 09.12.2012 08:54

Ankara'da sahibinden satılık 17 bin metrekarelik fabrika binası!

Ankara Temelli mevkiinde bulunan depo ve fabrika kullanımına uygun bina satışa ç ...

Temelli'nin umudu yeniden belediye olmak!
  • 13.06.2010 15:21

Temelli'nin umudu yeniden belediye olmak!

Yeniden Belediye olma hayaliyle mahkeme sonucunu bekleyen Temelli'de tüm umutlar ...