maritbet girişmaritbet
TEM Otoyolu'nun Kuzey ve Güney İstanbul'a çift yön akacak!

TEM Otoyolu'nun Kuzey ve Güney İstanbul'a çift yön akacak!

Önümüzdeki Salı ve Çarşamba günü TEM Otoyolu'nun Kuzey ve Güney şeridi Uzunçiftlik ile Gebze arasında her iki şerit İstanbul istikametine çalışacak

 

Bayramı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin Cuma günü Çamlıca gişeleri çıkışından itibaren TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda oluşan trafik yoğunluğunun ardından Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı görüşme olumlu sonuçlandı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca düzenlediği basın toplantısında önümüzdeki Salı ve Çarşamba günü TEM Otoyolu'nun Kuzey ve Güney şeridi Uzunçiftlik ile Gebze arasında her iki şeridin İstanbul istikametine çalışacak şekilde planlama yapıldığını söyledi. 
 
Bayram tatillerini memleketlerinde ve İstanbul dışında geçirmek isteyen tatilcilerin TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda bayram öncesi oluşturduğu yoğunluğun bayram dönüşünde yaşanmaması için Kocaeli Valiği planlama yaptı. Bugün Kocaeli Polis evinde katıldığı bayramlaşma sonrasında bayram dönüş trafiği ile ilgili açıklama yapan Vali Ercan Topaca, Ulaştırma Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini söyleyerek konuşmasına söyle devam etti: 
 
"Gerek Otoyol, gerek D-100 Karayolu'nda bayram öncesi ciddi bir yoğunluk yaşadık. Ulaşımda vatandaşlarımız Anadolu 'nun çeşitli yerlerine giderken yoğunluk ve geçikmeler yaşandı. Bununla ilgili dönüş trafigini rahatlatmak amacıyla bazı tedbirler almayı düşündük. Ulaştırma Bakanımıza bu konuyu ilettik. Bayram dönüşü İstanbul istikametine doğru, Uzunçiftlik turnikelerinin ordan Gebze çıkışına kadar Otoyolun Güney ve Kuzey şeridi İstanbul istikametine doğru kullanılacak. Gebze'den uzunçiftlik turnikelerine kadar olan kısım Ankara istikametine çalışmayacak. Planlamamız bu şekilde. Önümüzdeki Salı günü saat 12.00 ile Çarşamba 12.00 a kadar Ankara istikametinden İstanbul istikametine doğru Uzunçiftlik turnikelerinden itibaren otoyol çift şerit çalışacak. Hem Kuzey hem de Güney şerit. İstanbul 'dan Anadolu yani Ankara istikametine gidecek olan araçlar da D-100 Karayolunu kullanacaklar. D-100 iki taraflı çalışacak hem İstanbul hemde Ankara istikametine çalışacak. Otoyol Uzunçiftlik ile Gebze arasında İstanbul istikametine çalışacak şekilde planlama yapıyoruz. Bu hususta tüm sürücülerimizden ve vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz." dedi. 
 
HIZ KURALLARINA UYMALARINI İSTİYORUZ 
 
Trafiğin yoğunluğuna göre sürücülerin hız kurallarına uymalarını özellikle rica ettiğini söyleyen Vali Topaca, "Polisin yönlendirmelerine uymalarını istiyoruz. Kendi can ve mal güvenlikleri açısından alınan tedbirlere uyulmasında çok büyük yarar umuyoruz. Salı ve Çarşamba günü yapacağımız uygulama sağlıklı sonuç verip başarılı olursa önümüzdeki Cuma günü öğleden sonra başlamak kaydı ile Cumartesi ve Pazar günleri de belkide yapmayı planlıyoruz. Arkadaşlarımız mahallinde bütün noktaları belirleyecekler. Krokilerle, ilanlarla ve afişlerle radyolardan da ilan yapmak süretiyle kamuoyu ile paylaşacağız. Umarım vatandaşlarımız dönüş trafiğinde bayram öncesi yaşanan yoğunluğu yaşamazlar. Daha güvenli daha hızlı daha sağlıklı bir dönüş yolculuğu yaparlar. Bütün gayretimiz bu." dedi. Kamyonlarla ilgili uygulamaları da yarın Karayollarından gelecek arkadaşlarla bir mutabakata vardıktan sonra belirleyeceğiz. Kamyon trafiğinin de bu süre zarfında olmasını istiyoruz. Anadoluya giden arkadaşlarımız aynı şekilde dönüş yapacaklar. Mutlaka iyi bir planlama yapacaklar. Kamyonların trafige çıkmaması da gündemimizde ama karar vermedik." dedi.
 
Radikal

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metropark örnek dairelerinden kareler
  • 06.11.2013 16:50

Metropark örnek dairelerinden kareler

Teknik Yapı'nın Halkalı'da inşa ettiği Metropark örnek dairelerinden görseller. ...

Kuzey Marmara Otoyolu tatilcilerini trafik çilesinden kurtardı
  • 03.08.2020 11:02

Kuzey Marmara Otoyolu tatilcilerini trafik çilesinden kurtardı

TEM Otoyolu’nda oluşabilecek trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla bir kısmı geç ...

Sancaktepe'ye yeni köprü geliyor
  • 13.08.2018 15:57

Sancaktepe'ye yeni köprü geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi TEM Otoyolu Samandıra Kavşağı ile Sultanbeyli Kav ...

İstanbul'da bu yollar pazar gününe kadar trafiğe kapalı!
  • 07.07.2017 10:03

İstanbul'da bu yollar pazar gününe kadar trafiğe kapalı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 7 Haziran'dan 9 Te ...

TEM otoyolu, çalışma nedeniyle ulaşıma kapatılıyor
  • 24.05.2017 16:07

TEM otoyolu, çalışma nedeniyle ulaşıma kapatılıyor

TEM otoyolunun Bolu kesimi İstanbul-Ankara istikameti, yenileme çalışmaları nede ...

Bolu Dağı'nda zincirsiz tırlara izin verilmiyor
  • 07.01.2017 11:10

Bolu Dağı'nda zincirsiz tırlara izin verilmiyor

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar nedeniyle zincirsiz tırların geç ...