maritbet girişmaritbet
Telekom'a ceza Ordu ve Giresun'da değişim!

Telekom'a ceza Ordu ve Giresun'da değişim!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Türk Telekomünikasyon AŞ’ye para cezası verdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Türk Telekomünikasyon AŞ'ye 2014 yılı dördüncü çeyreğinde en fazla 48 saat olması gereken engelli abonelere yönelik arıza giderme süresine uymaması ve bunu tekrar etmesi nedeniyle 361 bin 862 lira idari para cezası verdi.

BTK'nın internet sitesinde yayımlanan kararlara göre, Kurul, Katel İletişim Telekomünikasyon Hizmetleri'nin Ordu ve Giresun'da Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmeti sunumuna ilişkin yetkilendirmelerinin tüm hak ve yükümlülükleriyle Ekvator İletişimTelekomünikasyon Ticaret Limited Şirketi'ne aboneleriyle devredilmesine izin verdi. Söz konusu yetkilendirme devrinin yapılma tarihinden önce Katel İletişim Telekomünikasyon Hizmetleri'nin abonelerine gerekli bilgilendirmeleri yapılmasına, aboneliğini devir işlemi nedeniyle iptal ettirmek isteyenlerden herhangi bir cezai bedel talep edilmemesi ve devredilen abonelerin mevcut haklarının korunmasına karar verildi.

Kurul, Mars İnternet AŞ'nin, Mars Telekomünikasyon ve Yazılım Hizmetleri ile devir yoluyla birleşme sonrasında, Kuruma yetkilendirilmek üzere başvurması için kararın tebliğinden itibaren 1 aylık süre verilmesi kararlaştırıldı. Şirket, gerekli şartları bu süre içerisinde sağlaması halinde İnternet Servis Sağlayıcılığı Hizmeti vermek üzere kayıt altına alınacak. Aksi halde yetkilendirme iptal edilecek.

Türk Telekomünikasyon AŞ'ye tahsisli bulunan 8882202020 katma değerli elektronik haberleşme hizmeti numarasının kullanıma açılma süresi, 31 Aralık 2015'e kadar uzatıldı.

2014 yılı üçüncü çeyrek dönemine ilişkin, engelli abonelere yönelik arıza giderme süresi şartını yerine getirmediği için uyarılan Türk Telekom'a, devam eden aylarda da söz konusu şartı yerine getirmediği gerekçesiyle 361 bin 862 lira idari para cezası verildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Telekom'a ceza Ordu ve Giresun'da değişim!
  • 03.06.2015 17:17

Telekom'a ceza Ordu ve Giresun'da değişim!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Türk Telekomünikasyon AŞ’ye para cezası ...