maritbet girişmaritbet
Teksas'ta toplu göçmen mezarı bulundu

Teksas'ta toplu göçmen mezarı bulundu

Sacred Heart Burial Park'ta ABD'ye yasa dışı yollarla girdiği sırada hayatını kaybeden göçmenlere ait toplu bir mezarlık bulundu

ABD'de, Teksas'ın Falfurrias şehrindeki Sacred Heart Burial Park'ta ABD'ye yasa dışı yollarla girdiği sırada hayatını kaybeden göçmenlere ait toplu bir mezarlık bulundu.

Yerel medyanın haberine göre; göçmenlere ait kemikler, Baylor Üniversitesi'nden Antropolog Lori Baker ile Indianapolis Üniversitesi'nden Adli Tıp Antrologu Krista Latham ve öğrencilerinin ABD-Meksika sınırı yakınında ölen göçmenlerin belirlenmesi amacıya birkaç yıldır yapılan çalıştırmalarının sonucunda ortaya çıkarıldı. Kimlikleri tanımalanamyan göçmenlere ait ceset parçaları daha sonra, ceset ve çöp torbalarına konularak, Güney Teksas mezarlığında toprağa verilirdi.

Baylor Üniversitesi'nden Antropolog Lori Baker, bulunan cesetlerle ilgili açıklamasında, “Bir ceset torbası içine 3 tane ceset parçası konuldu. Bir başka örnekte de, en az 5 kişiye ait ceset parçaları üst üste yığıldı” ifadesini kullandı.

Brooks ilçesi Başkan Yardımcısı Benny Martinez'in cenaze evlerinin her cenaze için 450 dolara defin işlemi yaptığını belirtirken, ilçe yargıcı Raul Ramirez'in açıklamasına göre ise en az 16 yıldır bu ceset kalıntıları için işlem yapılıyor. Jim Hogg Şerif Yardımcısı Lorenzo Bendavides de, bu işlemlerin en az 22 yıl öncesine kadar gittiğini kaydetti.

Güney Teksas, orta Amerika ve Meksika'dan gelen göçmenlerin ABD sınır devriye kontrol noktasından kaçmak için bunaltıcı sıcaklarda tarım arazilerinden yürüyerek geçtikleri, ölümcül bir bölge olarak biliniyor.

Öte yandan, ABD Sınır Devriye ajanlarının, Falfurrias'ta sınırı yasa dışı yollarla geçen ve ve aşırı sıcaklığa bağlı olarak su kaybı bulunan üç Guatemalalı'nın hayatını kurtardığı bildirildi.

2011 ile 2013 yılları arasında, Teksas'ta sadece Brooks ilçesi üzerinden sınırı geçen 300'den fazla göçmen hayatını kaybetmişti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Teksas'ta toplu göçmen mezarı bulundu
  • 22.06.2014 11:02

Teksas'ta toplu göçmen mezarı bulundu

Sacred Heart Burial Park'ta ABD'ye yasa dışı yollarla girdiği sırada hayatını ka ...