maritbet girişmaritbet
Tayvanlı firmalardan akılı ev konseptleri!

Tayvanlı firmalardan akılı ev konseptleri!

ISAF Fuarı'na gelen Tayvanlı firmalar, konutlar için geliştirdikleri sistemleri tanıttı.

Asya'nın teknoloji merkezi, zeka destekli akıllı güvenlik çözümleri üretiminde dünya lideri olan Tayvan'ın güvenlik firmaları, 19. kez düzenlenen ISAF Fuarı'na çıkarma yaptı. Kapsadığı sektörlerin yurt içindeki tek organizasyonu ve bölgenin en büyük etkinliği olan ISAF, 17-20 Eylül tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenleniyor.

Tayvan'ın güvenlik sektörünün önde gelen şirketleri, “Toplam Güvenlik Çözümü ve Konfor” konsepti ile düzenlenecek olan ISAF Güvenlik Ticaret Fuarı'nda, dünya standardındaki ödüllü son teknoloji ürün gruplarını görücüye çıkardı. Tayvan güvenlik sektörünün önde gelen firmaları olan Advantech, Plustek, Planet Technology ve Engenius gibi markalar, ISAF'ta, en gelişmiş ürünlerini Türkiye pazarına tanıtıyor olacaklar. Fuarda sergilenen ürünler arasında PLANET Technology Corporation'ın ürettiği istenilen yer ve zamanda akıllı telefonlarınızdan veya tabletlerinizden evinizi izleyebilmenize imkan veren Z-Wave Ev Kontrol Otomasyonu ürünü de tanıtıyor.

“TAYVAN-TÜRKİYE TEKNOLOJİ KÖPRÜSÜ KURULDU”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyon Ankara Temsilcisi Yaser T. H. Cheng, “Tayvan ve Türkiye arasındaki ilişkiler ve ticaret hızla gelişiyor. Tayvan'dan Türkiye'ye güvenlik teknolojisi ürünleri, sentetik fiber, demir- çelik, makine ve parçaları ithal ediliyor. Türkiye'den  bu yıl 31 Mart'ta Tayvan'a ilk kez direk uçuş gerçekleşti. Türk Hava Yolları, Taipei'ye direkt uçuş yapan Avrupa'nın ikinci hava yolu şirketi oldu. Bu yıl Mart ayında , Türk makine üreticileri ve Türkiye İş Adamları Derneği (TUİAD) yöneticileri,Tayvan Uluslararası Makine Parçaları fuarını ziyaret ederek Tayvan-Türkiye arasında ikili anlaşma ve mutabakat için görüştüler. İki ülke arasında bir teknoloji köprüsü kuruldu” dedi.   

“148 ÜLKE ARASINDA EN HIZLISI TAYVAN”

Yaser T. H. Cheng , “Tayvan bir teknoloji adası. Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan 2014-2015 Küresel Rekabet Raporu'na göre 144 ülke arasında Tayvan 14'üncü sıraya yükseldi. Yenilikçilik sıralamasında ise 10. Sırada yer alıyor. Dünya Ekonomik Forumu'nun bilgi ve iletişim teknolojilerini araştırdığı, ‘'2015 Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu''na göre ise Tayvan bu alanda 148 ülke arasında en hızlı ülke oldu. Tüm bu araştırmalar da gösteriyor ki bilgi ve iletişim teknoloji bazında çok güçlüyüz. Tüm bu alt yapılar Tayvan güvenlik endüstrisini güçlendiriyor. Tayvan'ın gücü oldukça iyi kurulmuş altyapılarından, tecrübeli mühendislerinden, güçlü çalışmalarından ve stratejik konumundan geliyor. Ada, ABD, Japonya ve Çin üçgeninde yer alıyor. Bu durum Tayvan'ı Asya ve Batı arasında bir köprü haline getirdi.  Farklı ülke ve pazarları daha iyi anlayabilmek ve ilişkiler kurmak için yıllardır çalışıyoruz” diye konuştu.
Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyon Ankara Temsilcisi Yaser T. H. Cheng, “Tayvan, yenilik merkezi olma yolunda yüksek teknoloji ürünleri ve tedarik zincirindeki üretim merkezi rolüne sahiptir. Tayvan'ın İŞ ve inovasyon çevrelerinin gelişmeye devam etmesi girişimcilikte gelişiyor olmamız övündüğümüz bir noktadır. Aynı zamanda ,Tayvan güvenlik firmalarının pazara kendi markalarını kazandırmaları için teşviklerde bulunuyoruz. Bugün, Tayvan'ın önde gelen 4 güvenlik firmasından bu olağanüstü ürünleri deneyimleme ve dinleme fırsatı bulacaksınız” diye ekledi. 

MADEN KAZASI VE DEPREMLERDE HAYAT KURTARAN TAYVAN TEKNOLOJİSİ

Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi Başkan Yardımcısı Mr. Richard J. T. Chen, “Geçtiğimiz yıllar boyunca, çok sayıda felaket yaşadık.  Emniyet ve güvenlik teknolojilerinde inovasyon bu felaketlerle birlikte daha da önem kazandı.   Konumu nedeniyle, Tayvan ‘da da depremler Türkiye'de olduğu gibi ciddi hasara neden oldu. Tayvan deprem maden endüstrisi güvenliğinde de hayat kurtaran teknolojiler üretiyor.Şili'de 33 madencinin 2010 yılında 5 Ağustos'tan 13 Ekim'e kadar kuzeydeki San Jose Altın ve Bakır Madeninde mahsur kaldığı sonu sevinçle biten maden kazasında Tayvan'ın üstün güvenlik teknolojisi madencilerin yanındaydı. Şili'de madencileri yer altından çıkarmak için kullanılan, her iki Phoenix kurtarma kapsülüne de Tayvanlı Vivotek firmasının ürettiği “Göz” isimli kamera takıldı. Tayvan'ın önde gelen güvenlik firmalarından olan Planet, web kamera ve fiber optik ağ dönüştürücü sistemleri ile madencilerin yanındaydı” diye konuştu.

GÜVENLİK SEKTÖRÜNÜN DEĞERİ 25 MİLYAR DOLAR

Araştırma şirketi Memoori'ye göre güvenlik ve emniyet sektörünün küresel değeri, 2014 yılına kıyasla yüzde 7.5'lik bir artışla 25 milyar ABD doları'na yükseldi. IP video ağları ve Asya'dan gelen daha yüksek talep önemli büyüme faktörleri olurken, Tayvan markalarının önemli avantajlara sahip olduğu ulaşım, perakendecilik, sağlık hizmetleri ve eğitim alanlarında da önemli fırsatlar bulunuyor.

MİLYONLARCA AKILLI UÇ NOKTA KORSANLARIN HEDEFİNDE

Dünya giderek daha birbirine bağlantılı hale geldikçe veri güvenliği ve gizliliğinin niteliği de değişiklik gösteriyor. Hassas veriler içeren her sensör, aygıt ve bağlantı potansiyel bir risk taşıyor. Hewlett Packard'a göre en yaygın kullanılan bağlantılı aygıtların yüzde 70'i hassas güvenlik noktaları içeriyor. En sonunda, her biri düzinelerce aktif sensörle ve milyonlarca satır kodla donatılmış olan arabalardan, kalp pillerine ve iklimlendirme ünitelerine kadar her şey dahil olmak üzere milyonlarca akıllı uç nokta olacak. Bu uç noktaların birçoğu ise bilgisayar korsanlarına hassas hale gelebilir. Ancak tam da bu noktada Tayvan'ın üstün teknolojisi, daha güvenli bir şekilde birbirine bağlı bir geleceğe katkıda bulunması uç noktaların sağlanması için devasa bir fırsat yatıyor. ICT konusunda güçlü yönlerini geliştiren Tayvan, ekonomik büyümesinin giderek artan önemdeki bir faktörü haline gelecek olan güvenlik ve emniyet sektöründeki pazar payını büyütmeye devam edecek.

GÜVENLİK SEKTÖRÜNÜN YÜKSELEN AKTÖRÜ TAYVAN

Tayvan Güvenlik ve Emniyet Sektörü Birliği (TSSIA)'ya göre Tayvan, dayanıklı dikey entegrasyon ile üretim süreci sonrası montaj hatlarına tedarikte bulunan ve üretim süreci öncesi çok çeşitli üretim tesislerinden yararlanan Tayvan, emniyet ve güvenlik sektörünü karakterize ediyor. Bu sektör grubu sayesinde, Tayvan en zorlu müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan üstün kaliteli, yenilikçi güvenlik ürünlerini sağlayabiliyor.
HD ve yüksek megapikselli güvenlik kamera sistemlerinin giderek daha fazla kullanılmasıyla güvenlik ürünlerine olan talep hızla artıyor. IMS Research'e göre güvenlik kamera sistemleri pazarındaki büyümenin kilit faktörleri konumunda olan ve gelecekte daha da büyük bir aktör olmaya hazırlanan ve 2 bin'den fazla üreticisiyle Tayvan, izleme sistemlerinin küresel pazar payının yüzde 10'undan fazlasını elinde tutuyor.

Tayvan'ın yıllık CCTV ve güvenlik kameraları ve donanım ihracatı, Tayvan'ın güçlü olduğu IP'yle ilgili ürünler ve çözümler ve RFID ve IP çıkışlı çözümlerin ardından istikrarlı bir şekilde yükseliyor. Tayvan'ın aynı zamanda kaliteli ve niş pazarına yönelik kamera çözümleri sağlama konusunda geniş bir köklü kamera üreticisi yelpazesi bulunuyor.

ZEKA DESTEKLİ GÜVENLİK ÜRÜNLERİNDE LİDER

Taiwan Excellence ödüllü şirketleri, Tayvan'ın zeka destekli güvenlik ürünlerinde bir dünya lideri haline gelmesine önemli ölçüde katkıda bulunmuştur. Taiwan Excellence, Tayvan Ekonomi İşleri Bakanlığı'nın Dış Ticaret Bürosu (BOFT) aracılığıyla oluşturduğu ve Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (TAITRA) tarafından yürütülen bir girişim olan Taiwan Excellence'ta, AR-Ge, tasarım, kalite alanlarında istisnai sayılan ve “Tayvan'da üretilen” ürünler Tayvan Excellence ödülünü alır ve Tayvan Ekonomi İşleri Bakanlığı bu ürünlere Tayvan Excellence işaretini taşıma yetkisi veriliyor. Beş gösterge eşit önem taşımaktadır ve her biri, bütün standartların en önemlisi olan yenilik değeri üzerinden değerlendiriliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tayvanlı firmalardan akılı ev konseptleri!
  • 18.09.2015 09:36

Tayvanlı firmalardan akılı ev konseptleri!

ISAF Fuarı'na gelen Tayvanlı firmalar, konutlar için geliştirdikleri sistemleri ...

Güvenliğe dair her şey ISAF Fuarı’nda!
  • 16.09.2015 17:19

Güvenliğe dair her şey ISAF Fuarı’nda!

Güvenlik sektörünün festivali konumundaki, bölgenin en büyük buluşmasına ev sahi ...