maritbet girişmaritbet
Taşınabilir mikro ev hayali gerçeğe dönüşüyor!

Taşınabilir mikro ev hayali gerçeğe dönüşüyor!

Taşınırken eviniz ile birlikte taşınmanız yakın gelecekte hayal olmayabilir.

Kasita adlı yeni mikro ev konsepti evin kendisini de fiziki olarak taşınabilir hale getirmeyi planlıyor. Tüm özellikleri içinde barındırılarak yapılan bu ev üniteleri, farklı yerlerdeki Kasita Kompleksleri'ne taşınabiliyor.

Halen prototip olarak çalışılan 19 metrekarelik bir zemine yerleşen bu mikro evler, küçük bir evin sunabileceklerini taşınabilir hale getiriyor. Ön bölümdeki camdan oluşan dış çıkıntı ise etkileyici bir manzara sunuyor.

Evde salonun yanı sıra, banyo ve ufak bir mutfak bulunuyor. Banyoda duş alanı, mutfakta ise buzdolabı, fırın ve ocak bulunuyor. Ayrıca bu veya bunlara ilave tüm ekipmanlar sökülüp takılabiliyor. Modüler sistemi sayesinde karolar kullanılarak raflar, mobilya veya diğer ev gereçleri yapılabiliyor.

Kasita akıllı ev sistemini de bünyesinde barındırıyor. Klima ayarları, ışıkların açılıp kapanması, jaluzilerin kontrolü veya çalınacak şarkıların listesi isteğinize göre siz eve gelmeden ayarlanabiliyor. Ayrıca bu kontroller ses algılayıcısı sayesinde komut olarak da verilebiliyor.


Amerika'da planlanan Kasita ev sistemi ilk olarak bu yıl Austin'de hayata geçirilmeyi bekliyor. Sonrasında ise 10 şehre daha yayılabilecek.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taşınabilir mikro ev hayali gerçeğe dönüşüyor!
  • 05.05.2016 13:27

Taşınabilir mikro ev hayali gerçeğe dönüşüyor!

Taşınırken eviniz ile birlikte taşınmanız yakın gelecekte hayal olmayabilir. ...