maritbet girişmaritbet
Tarihi konak hayata dönecek!

Tarihi konak hayata dönecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hazırladığı proje ile Portakal Hafız Konağı’nı restore ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaptığı restorasyon çalışmaları ile tarihi eserleri şehre kazandırıyor. Bu kapsamda daha önce yangın nedeni ile resterasyonu ertelenen 19. Yüzyıl Türk mimarisinin en güzel örneklerinden olan Portakal Hafız Konağı restorasyonu için ihale düzenlenecek. Projesinin yenilenip tekrar onayının alındığı 150 yıllık tarihi konağın ihalesi 14 Nisan Salı günü yapılacak.

portakal hafız konağı

İHALESİ 14 NİSAN SALI GÜNÜ

Süleyman Paşa Hamamı ve Sırrıpaşa Konağı gibi İzmit'in tarihi eserlerini bir bir gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, tarihi 150 yıl öncesine dayanan Portakal Hafız Konağı'nı da Kocaeli'ye kazandırıyor. Osmanlı Mebuslar Meclisi'nin İzmit mebusu olan Hafız Rüştü Efendi'ye ait olan konakta yaşanan yangınlar sebebi ile yapılamayan restorasyon çalışmasına başlanacak. Bu kapsamda 14 Nisan Salı günü yapılacak ihale ile bir zamanlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de kaldığı konak gün yüzüne çıkarılmış olacak.

ESKİ GÖRKEMLİ HALİNE KAVUŞACAK

Portakal Hafız Konağı restorasyonu, tarihi doku korunarak ve ince mimarisi göz önünde tutularak restore edilecek. Çalışmalar kapsamında 1960'lı yıllarda yıkılan konağın 3. Katı da aslına uygun olarak yeniden yapılacak. Konağın eski fotoğraflarından alınan verilere göre yapılacak 3. Kat ile tarihi yapı eski abidevi görünümüne geri dönmüş olacak. Konağın ayrıca yaklaşık 2 buçuk dönüm arazisinde düzenleme yapılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Portakal Hafız Konağı çevresinde cephe iyileştirmesi yapılıyor
  • 08.02.2018 09:23

Portakal Hafız Konağı çevresinde cephe iyileştirmesi yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Portakal Hafız Konağı’nı ...

Tarihi konak hayata dönecek!
  • 22.03.2015 08:59

Tarihi konak hayata dönecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hazırladığı proje ile Portakal Hafız Konağı’nı res ...