maritbet girişmaritbet
Tarihi Kastamonu evleri ahşap atıklarla yaşatılıyor

Tarihi Kastamonu evleri ahşap atıklarla yaşatılıyor

Kastamonu'nun Abana ilçesinde yaşayan Şükrü Aydemir, ahşap atıklar ile yaptığı yöresel Kastamonu evleri minyatürleriyle şehrin kültürünü yaşatıyor.

Boş vakitlerini değerlendirmek için ahşap sanatına yönelen Aydemir, Kadıyusuf köyündeki evinin balkonuna kurduğu atölyede atık tahta parçalarını işliyor. Aydemir'in ahşap atıkları kullanarak yöresel dokunun izlerini yansıtan ev minyatürleri, meraklılarının ilgisini çekiyor.

Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu'daki birçok binada geçmişi anımsatan bir yapılaşma olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Tarihi evleri yerinde inceleyip atölyesinde minyatürünü yaptığını dile getiren Aydemir, şöyle devam etti:
"Marangoz ve mobilyacıların atık olarak boşa çıkardığı ahşap parçalarını çivi kullanmadan, birleştirme ve yapıştırma tekniğini kullanarak işliyorum. Kastamonu, ahşap, maneviyat ve tarih kokan bir şehir. Sanatla ilgilenen biri olarak ulaşabildiğim her eserin bir minyatürünü yapmayı hedefliyorum."

"İlk etapta Abana'nın ve köylerinin mimarisini yansıtan modeller yaptım"

Aydemir, 2 yıl önce hobi olarak başladığı bu sanatın ekmek kapısı da olduğuna işaret ederek yaptığı minyatürlerin 100-500 liradan alıcı bulduğunu aktardı. El becerisi olan herkesin yeteneğini kullanmasını tavsiye eden Aydemir, şu değerlendirmeyi yaptı:
"İlk etapta Abana'nın ve köylerinin mimarisini yansıtan modeller yaptım. Biraz zorlandım ancak kısa sürede sanatımı ilerlettim. Pratik kazandıktan sonra da diğer ilçeleri gezip yeni modeller belirledim ve onların minyatürlerini ürettim. Kastamonu'nun mimari zenginliğini herkesin bilmesini istiyorum. Her zaman yaptığım eserlerle değil memleketimin güzellikleriyle övündüm. Ahşabı seviyorum ve herkesin sevmesini arzuluyorum." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tarihi Kastamonu evleri ahşap atıklarla yaşatılıyor
  • 13.01.2016 13:29

Tarihi Kastamonu evleri ahşap atıklarla yaşatılıyor

Kastamonu'nun Abana ilçesinde yaşayan Şükrü Aydemir, ahşap atıklar ile yaptığı y ...