maritbet girişmaritbet
Taner Yıldız: Teröre inat petrol aramaya devam edeceğiz!

Taner Yıldız: Teröre inat petrol aramaya devam edeceğiz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye’de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bin 200 kilometrelik Türk-Arap doğalgaz boru hattında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bin 200 kilometrelik Türk-Arap doğalgaz boru hattında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

“Terör yüzünden petrol arayamıyoruz” sözleriyle gündeme oturan Bakan Yıldız, “Teröre inat petrol aramayı sürdüreceğiz. Güneydoğu'da enerji kaynakları için özel birim kurdum” dedi. Yıldız şöyle konuştu:

Çağrıyı duyun

“Terör Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınmasına büyük sekte vuruyor. Hakkari bölgesinde bakır, çinko gibi maden rezervleri ve petrol bulguları var. Bölge halkının ve ülkenin refahına asıl bomba koyan ve bunu engellemeye çalışan PKK'dır. Sulama yapacak barajları bile yakıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Biz orada petrolü inşallah bulunduğu yerde çıkarmaya uğraşacağız. Bakanlık bünyesinde özel bir ekip kurdurdum. Özel ekip hem petrol hem de madencilikte sadece Güneydoğu bölgesiyle alakalı çalışma yapıyor. Arkadaşlarımı teşvik ediyorum ve hiçbir arkadaşım çekince sakınca görmedi. Şu anda göreve alınan ilk çıkan mühendislerimizi şantiye olarak Batman ve Adıyaman'a veriyoruz. Bölgede zaman zaman çalışacak işçi bulamıyoruz. Oradaki Kürt kardeşlerim bölgedeki istihdam çağrılarına mutlaka karşılık vermeleri ve uymaları gerekiyor.”

Siyasetin önünü açacak

Suriye halkının her zamankinden daha fazla elektriğe ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Yıldız, “Oradaki enerji sistemleri darmadağın olmuş. Şimdilik elektrik vermeye devam ediyoruz. Bir yerde deprem olduğunda biz elektriği kesiyoruz. Oradaki savaş hali de bir deprem halidir. Elektriğin verilmesi sıhhatli değilse verilmemesinden yanayız” dedi. Bakan Yıldız “Biz şu anda Suriye ile siyaseten hiç örtüşmüyoruz. Ama enerji önceliklerimiz zamanı gelecek ki bu siyasetin önünü açmada yardımcı olacak ve kullanılacak. Suriye'nin geleceğini düşünerek, Suriye üzerinden Türkiye'ye gelecek yılların projesi Arap Doğalgaz Boru Hattı inşaatına devam ediyoruz” diye konuştu.

Cepten tasarruf et doğalgaza geç

VATANDAŞA doğalgaza geçme tavsiyesinde bulunan Yıldız, “Cep telefonu kullanımında Avrupa'da birinciyiz. Lüzumundan fazla kullanmak, israf. İsrafın her türlüsü zararlıdır. Cep telefonlarından iktisat edeceğimiz bir rakamla doğalgaza geçiş yapsak 6 ay içinde bu kendini amorti eder” dedi.

Erdinç Çelikkan/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taner Yıldız, gayrimenkul sektörünü değerlendirdi
  • 08.09.2014 13:39

Taner Yıldız, gayrimenkul sektörünü değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuş ...

Tv'ye 6 saat, internete 3 saat, kitaba sadece 1 dakika…
  • 02.05.2015 15:58

Tv'ye 6 saat, internete 3 saat, kitaba sadece 1 dakika…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tarihi Kayseri Lisesi’ndeki mezun ...

Doğalgaza zam mı geliyor?
  • 28.04.2015 09:40

Doğalgaza zam mı geliyor?

Bakan Taner Yıldız, son dönemde dolar kurundaki artışa rağmen doğalgaza zam yapm ...

Akkuyu Nükleer Santrali’nde temel atıldı!
  • 14.04.2015 14:25

Akkuyu Nükleer Santrali’nde temel atıldı!

Bakan Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali için "10 yıl önce yapılsaydı, 14 milyar do ...

Elektrik kesintisinin bedeli faturaya yansıyacak mı?
  • 06.04.2015 15:53

Elektrik kesintisinin bedeli faturaya yansıyacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta salı günü yaşana ...

TANAP'ın temeli 17 Mart'ta atılacak!
  • 10.03.2015 09:49

TANAP'ın temeli 17 Mart'ta atılacak!

Taner Yıldız, “TANAP projesinin temeli, 17 Mart tarihinde Kars’ta, Türkiye ve Az ...