maritbet girişmaritbet
Taksilerin hakkını kullanmaya çalışanlara müsade yok!

Taksilerin hakkını kullanmaya çalışanlara müsade yok!

Binali Yıldırım'dan Uber'e ilişkin net karar. Taksilerin hakkını hiçbir bedel ödemeden kullanmaya çalışanlara müsamaha göstermeyiz.

BMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CNN Türk'te Buket Aydın'ın sunduğu "40" adlı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Binali Yıldırım, "Halk Uber istiyor. Bu sorun ne zaman netliğe kavuşacak?" şeklindeki soru üzerine ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu İstanbul'un sorunu değil, bütün dünyanın sorunu. Sorun nereden peyda oldu? İnternetten. İnternet, teknoloji, yazılım... Bir yazılımla bütün araçlarla irtibat kurabiliyorsunuz, onları iş kaydırabiliyorsunuz. İtalya'da 2017'de bir mahkeme kararıyla Uber haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle yasaklandı. Şu anda üst mahkeme bu yasaklama kararını durdurmuş. Uber çalışmaya başlamış. Danimarka'da haksız bir şekilde pazara girişi nedeniyle çok sıkı standartlar getirilmiş. O kadar istedikleri gibi çalışamıyorlar. Macaristan'da taksicilerden gelen talep üzerine Uber yasa dışı ilan edilmiş. Birçok ülkede bu sorun var."

"Taksiciliği geliştirmemiz lazım"

Her türlü korsan faaliyetin kendileri için hedef olduğunu ve bunlarla mücadele edeceklerini vurgulayan Yıldırım, "Taksicilerin hakkını hiçbir bedel ödemeden kullanmaya çalışanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz. Ama taksicilerin hem standartlarını hem güvenliklerini hem çalışanların eğitimine çok daha özen göstermesi için de tedbirler alacağız. Dolayısıyla Uber'e yönelmenin arkasındaki sebepleri de görüp, buna göre taksiciliği geliştirmemiz lazım. Bu ülkede faaliyet göstereceksiniz, vergi dairesinin yolunu bilmeyeceksiniz. Diğer tarafta taksici sabah erken saatlerden geç saatlere kadar gayret edecek ve vergisini ödeyecek. Aynı muameleyi göreceksiniz, bu söz konusu olamaz." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

Taksiciler ve servisçilerden İBB önünde eylem
  • 24.09.2020 16:32

Taksiciler ve servisçilerden İBB önünde eylem

İstanbul’da taksiciler ve servis sürücüleri, Büyükşehir Belediyesinin taksi sayı ...