maritbet girişmaritbet
Tahan'dan Haliç Tershanesi için ilginç cevap!

Tahan'dan Haliç Tershanesi için ilginç cevap!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Tahan: "Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455'te yaptırılan tarihi Haliç Tersanesi’nin, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi kapsamındaki alanla hiçbir ilgisi yoktur"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan, Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455 yılında yaptırılan Haliç Tersanesi'nin, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi kapsamındaki alanla hiçbir ilgisi olmadığını belirterek, "Haliç Tersanesi'nin de yıkılacağı ve yerine ticaret merkezi ile otellerin yapılacağı şeklinde gerçek dışı ve yanlış bilgilerle kamuoyu yanıltılmaktadır" dedi.

Tahan, AA muhabirinin Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'ne ilişkin sorularını yanıtladı.

Söz konusu proje ile İstanbul'da uzun yıllardır kullanılmayan ve metruk görüntüye sahip eski Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin yer aldığı alanın modern bir görünümle İstanbulluların hizmetine sunulacağını dile getiren Tahan, “Haliç'e yapılacak bu kompleks, Haliç kıyılarının ve İstanbul'un güzelliğine güzellik, değerine değer katacak” diye konuştu.

Projeyi bir an önce tamamlayarak İstanbulluların hizmetine sunmak için çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade eden Tahan, son birkaç gündür bu proje kapsamında tarihi Haliç Tersanesi'nin de yıkılacağı ve yerine ticaret merkezi ile otellerin yapılacağı şeklinde gerçek dışı ve yanlış bilgilerle kamuoyunun yanıltıldığını söyledi.

Camialtı ve Taşkızak tersanelerini kapsıyor

Tahan, 1455 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Haliç Tersanesi'nin proje kapsamındaki alanla hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“916 Ada, 1. parselde bulunan ve tarihi Haliç Tersanesi olarak bilinen alan, 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilmişti. Bu alanın ihaleye konu olan alanla hiçbir şekilde ilgisi bulunmuyor. Tarihi Haliç Tersanesi tamamen projenin dışında kalıyor. Proje tamamen metruk halde yapıların bulunduğu Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin bulunduğu alanı kapsıyor. Burada bulunan binaların büyük bir bölümü yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Söz konusu proje, Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin şehir dışına taşınması nedeniyle atıl kalan bu alanların halka açılması ve bir yaşam alanı haline dönüştürülmesini sağlayacaktır. Ayrıca bu alan içinde bulunan tarihi özellik taşıyan ve tescil edilmiş binalar, proje kapsamı dışında  tutulacak. Söz konusu alan içinde bulunan Aynalı Kavak Kasrı, Çorlulu Ali Paşa Cami, Divanhane Binası gibi tarihi yapılar restore edilerek İstanbul'a ve İstanbullulara kazandırılacaktır.”

Tahan, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'nin yapılacağı alanın sadece yüzde 10'unun ticari alan olarak kullanılacağını belirterek, alanın yüzde 40'lık bölümüne ise otel yapılmasını öngördüklerini söyledi. Tahan, “Geriye kalan alanda ise kongre ve kültür merkezi, kafe ve restoranlar ile 70'er yat bağlama kapasiteli 2 yat limanı yapılmasını planlıyoruz” dedi.

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi

Proje. 4 yılı inşaat süresi, 45 yılı işletme süresi olmak üzere 49 yıllığına yap işlet devret modeli ile gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, her biri 70 yat kapasiteli 2 yat limanı, her biri 400 oda kapasiteli 5 yıldızlı iki otel, dükkanlar, restoranlar, kongre ve kültür merkezleri, sinema ve eğlence tesisleri, 1000 kişilik cami ve otopark yapılacak.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"
  • 01.02.2021 16:30

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'u Avrupa'nın ve dünyan ...

"Hedefimiz orta vadede 15 bin kilometre akıllı yola ulaşmak"
  • 12.03.2020 11:28

"Hedefimiz orta vadede 15 bin kilometre akıllı yola ulaşmak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim ...

Çimko'nun 25. hazır beton tesisi üretime başladı
  • 12.11.2020 13:11

Çimko'nun 25. hazır beton tesisi üretime başladı

Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. 25’inci hazır beton tesisini Gaziante ...

"Başakşehir-Kayaşehir Metrosu'nu bakanlık olarak üzerimize aldık”
  • 12.09.2020 09:46

"Başakşehir-Kayaşehir Metrosu'nu bakanlık olarak üzerimize aldık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, inşaat çalışmaları devam eden B ...

“Ağustos ayında iç hatlarda 5.7 milyon yolcuya ulaştık”
  • 10.09.2020 08:45

“Ağustos ayında iç hatlarda 5.7 milyon yolcuya ulaştık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havacılık sektörüne ilişkin açı ...