maritbet girişmaritbet
Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM'den ödül ile döndü

Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM'den ödül ile döndü

Astana Train Station, MIPIM AR Future Awards 2016’da en iyi Büyük Ölçekli Kentsel Proje seçildi.

Türkiye'nin uluslararası mimarlık ofisi Tabanlıoğlu Mimarlık, gayrimenkulün en önemli küresel buluşmalarından MIPIM'de bu yıl da yerini aldı. MIPIM 2016'daki standıyla başarılı çalışmalarını bu önemli küresel platforma yansıtan Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Astana Train Station projesi ise MIPIM AR Future Awards 2016'da Büyük Ölçekli Kentsel Proje dalında büyük ödüle layık görüldü. MIPIM 2016'da konferans bölümünde de Tabanlıoğlu Mimarlık iki ortağı ile yer aldı. Murat Tabanlıoğlu “Türkiye'deki Mega Projelere Mimari Bakış” oturumunda, Melkan Gürsel ise “ Geçmişin ve Geleceğin Şehirleri” başlığı ile konuşmacılar arasında yer aldı. 

Mimarlık dünyasının öncü ofislerinden Tabanlıoğlu Mimarlık, uluslararası arenadaki birçok önemli platformdaki temsil ve başarılarını MIPIM'de de yineledi. Fransa'nın Cannes kentinde 15 – 18 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve dünyanın mimarlık ve gayrimenkul alanlarındaki önemli temsilcilerinin bir araya geldiği MIPIM 2016'daki özgün standıyla Tabanlıoğlu Mimarlık bu yıl üçüncü kez katıldı.

İstanbul'un yanı sıra Ankara, Doha, Dubai ve Londra ofisleri ile projelerinin yarısından fazlasını uluslararası arenada gerçekleştiren Tabanlıoğlu Mimarlık, başarılı çalışmalarıyla ödüller kazanmaya MIPIM 2016'da da devam etti. 

ULUSLARARASI ARENADA DA YANKI BULDU

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Kazakistan'da gerçekleştirdiği Astana Tren İstasyonu projesi, Bu yıl on beşincisi gerçekleşen Architectural Review MIPIM Future Projects Awards (MIPIM AR Future Awards 2016) Big Urban Projects – Büyük Ölçekli Kentsel Proje dalında en iyi proje seçildi. Ödül, uluslararası arenada da yankı buldu. Tabanlıoğlu'nun Astana Tren İstasyonu projesi ile ödüle uzanması, BBC ve Wallpaper'de haber oldu.  

Tabanlıoğlu Mimarlık 2013 yılında bu ödülü Yenikapı Transfer Merkezi ve Arkeopark projesi ile de yine ‘En İyi Büyük Ölçekli Kentsel Proje' dalında kazanmıştı.

Bu büyük ödülün yanı sıra, Katar-Doha Karma Kule projesi de MIPIM AR Future Awards 2016 jürisi tarafından karma projeler dalında Commendation / Övgü ödülüne layık bulundu. 

Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM AR Future Awards 2016 ödüllerini 16 Mart gecesi JW Marriott Otel'de düzenlenen törenle aldı. 

MIPIM'in fuar ve ödül bölümlerinde öne çıkan Tabanlıoğlu Mimarlık, konferans bölümünde de iki ortağı ile yer aldı. Murat Tabanlıoğlu, 15 Mart'ta Kalebodur sponsorluğunda “Türkiye'deki Mega Projelere Mimari Bakış” başlığı altında Ruby salonunda gerçekleştirilen oturumda konuşmacılar arasında yer aldı. Açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın yaptığı panelin moderatörlüğünü Cüneyt Özdemir üstlenirken, Murat Tabanlıoğlu ile birlikte Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Enis Öncüoğlu ve Murat Kader konuşmacılar arasında yer aldı. 

Melkan Gürsel de, MIPIM 2016'da 16 Mart Çarşamba günü saat 15.30 – 15.50 arasında İnnovation Forum, Hall 2'de gerçekleştirilen “Şehirlerin Geçmişi ve Geleceği” başlıklı konferansta konuştu.

Katılım ve ödül ile ilgili değerlendirme yapan Melkan Gürsel, “MIPIM sektörün uluslararası en önemli buluşmalarından ve uluslararası projeler gerçekleştiren bir mimarlık ofisi olarak bu ortamın bir parçası olmayı önemsiyoruz. Bu organizasyonun değerli öğelerinden biri olan, Architectural Review gibi köklü bir derginin içinde yer aldığı ödülü bir kez daha kazanmaktan mutluyuz” dedi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında
  • 13.07.2021 11:28

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında

Tabanlıoğlu Mimarlık, tasarım dünyasının önde gelen yayını The Design Story tara ...

 Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi inşaatının yüzde 82'si tamamlandı
  • 14.01.2021 17:32

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi inşaatının yüzde 82'si tamamlandı

Taksim'de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatının yüzde 82'si ...

Murat Tabanlıoğlu 'İstanbul'u kimse durduramayacak'
  • 12.03.2014 19:50

Murat Tabanlıoğlu 'İstanbul'u kimse durduramayacak'

Tabanlıoğlu Mimarlık kurucularından Murat Tabanlıoğlu, MIPIM 2014'e katılmaların ...

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi
  • 12.03.2014 16:27

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi

Tabanlıoğlu Mimarlık kurucularından Melkan Tabanlıoğlu, MIPIM 2014 Fuarı'yla ilg ...

AKM inşaatının yüzde 86'sı tamamlandı
  • 26.02.2021 11:47

AKM inşaatının yüzde 86'sı tamamlandı

Hareketli sahne ve opera salonunun yapımında sona yaklaşılan merkezin iç mekanla ...

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!
  • 15.04.2021 11:14

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!

Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, dünyanın en önemli kadın mimarları ar ...