maritbet girişmaritbet
 Suudi Prens Abdulrahman bin Saud Türkiye’de emlak şirketi kurdu!

Suudi Prens Abdulrahman bin Saud Türkiye’de emlak şirketi kurdu!

Suudi Arabistan kraliyet ailesine mensup Prens Abdulrahman bin Saud el Kabeir Türkiye’de bir emlak şirketi kurdu

Moda ve televizyon dünyasının en dikkat çeken isimlerinden İvana Sert, dümeni yiyecek - içecek sektörüne kırdı. Sert, İstanbul Nişantaşı'nda Atiye Sokak'taki Icon adlı giyim mağazasını ‘butik - kafe'ye çevirme kararı aldı. Dükkânı hem butik, hem de kafe olarak işletmeyi planlayan Sert, aynı sokakta faaliyet göseteren bir çok ünlü isme de rakip olacak.

Rakipler arasında Elio'yu işleten eski başbakan Mesut Yılmaz'ın oğulları Hasan ve Yavuz Yılmaz ile Hardal'ı işleten eski başbakan Tansu Çiller'in oğlu Mert Çiller de var.
 
İvana Sert yeni konsepti için bu hafta ‘Dot Gıda ve Tekstil' adlı bir şirket kurdu. İşadamı Yurdal Sert'le 1 yıldır süren olaylı boşanma davasıyla da gündemde olan İvana Sert'in yeni işteki ortağı, arkadaşı
 
Hatem Yavuz...
Hatem Yavuz, “Butiğin yanına bir de kafe eklemeye karar verdik. 1 ay içinde açmayı planlıyoruz. Kafenin ismini henüz söylemek istemiyoruz. Şeflerimiz özel menüler üzerinde çalışıyor” diyor. Şirketin bir diğer ortağı ise Alparslan Kılıç. Hatem Yavuz, Kılıç için “finansörümüz” açıklamasını yapıyor. Yeni şirketin yarısı Alparslan Kılıç'ın, yüzde 25'er hissesi de Sert ve Yavuz'un.
 
Fokçu işadamı...
Hatem Yavuz ve İvana Sert ilk kez 2010 yılında ‘İSHY Deri Tekstil' adlı bir şirket kurarak ortak olmuştu. İkili, ardından Antalya Havalimanı'nda bir kürk mağazası ve Atiye Sokak'taki butiği açmıştı. Yeni kafe yatırımıyla ortaklık yeni bir boyut kazanıyor. Derici işadamı Hatem Yavuz önceki yıllarda Namibya'da 95 bin fok avlayacağı gerekçesiyle uluslararası hayvan hakları örgütlerini ayağa kaldırmıştı. Yurdal Sert, boşanma sürecinde İvana Sert'i kendisini Hatem Yavuz'la aldatmakla suçlamış, Yavuz ve Sert bu iddiayı yalanlamıştı.
 
EMLAKÇI PRENS
Türk emlak dünyasına ‘soylu' bir isim katılıyor. Yabancılara mülk satışının önünü açan mütekabiliyet yasasının çıkmasının ardından Türkiye'deki gayrimenkullere yönelik Arap ilgisi büyüyor.
 
Bu ilginin bir kanıtı olarak, Suudi Arabistan kraliyet ailesine mensup Prens Abdulrahman bin Saud el Kabeir Türkiye'de bir emlak şirketi kurdu. Prens, ülkesinin en büyük hukuk şirketlerinden birisinin sahibi. Riyad merkezli ‘Prima' adlı hukuk şirketiyle özelleştirmelerde, emlak ve finans yatırımlarında aktif rol oynuyor. Suudi prens bu hafta da Türkiye'de bir girişime imza attı. Bu hafta İstanbul'da kurulan ‘Prima Emlak Hizmetleri'nin tek patronu “H.H. (His Highness) Prens Abdulrahman bin Saud Al Kabeir Al Saud”...
 
İlk hedef Boğaz yalıları
Yeni şirketin özellikle Suudi Arabistanlılar'ın Türkiye'de yapacağı emlak yatırımlarına aracı olmayı planladığı belirtiliyor. Prens el Kabeir'in tüm eğitimini İslam hukuku üzerine yaptığı biliniyor. Bugüne kadar gayrimenkul sektörü vasıtasıyla Türkiye'ye giren yıllık 2.5 milyar dolarlık sermayenin mütekabiliyetin etkisiyle 2013'ten sonra 4 - 5 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Araplar'ın gayrimenkuldeki ilk tercihini Boğaz bölgesi oluşturuyor. Zengin Araplar özellikle 3 - 5 milyon dolarlık yalı ve villa tipi konutlara ilgi gösteriyor.
 
Serkan Arman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Suudi Prens Abdulrahman bin Saud Türkiye’de emlak şirketi kurdu!
  • 08.09.2012 10:06

Suudi Prens Abdulrahman bin Saud Türkiye’de emlak şirketi kurdu!

Suudi Arabistan kraliyet ailesine mensup Prens Abdulrahman bin Saud el Kabeir T ...