maritbet girişmaritbet
Suudi Kralı'nın kardeşi için imara açılan ada!

Suudi Kralı'nın kardeşi için imara açılan ada!

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz'in kardeşi Saddam Bin Abdülaziz'in Sedef Adası'ndan aldığı dört dönüm arazi için imar izni çıktı.

İmara açılması konusunda hakkında zaman zaman çeşitli spekülasyonlar çıkan ‘Prens Adaları'nın en sakin halkalarından Sedef Adası, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın kardeşi Saddam bin Abdülaziz'e de cazip geldi. 2011 yılında İstanbul'a gelen Prens Abdülaziz'in Sedef Adası'nda 4 dönüm arazi satın aldı. Ancak SİT alanı olan adada kendisine yaptırmak istediği malikane için izin alamadı.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre Adalar Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ile görüşüp izin isteyen ancak SİT alanı olduğu gerekçesiyle bir türlü izin alamayan Saddam Bin Abdülaziz, imar yasağını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı izinle deldi. Çocukları tarafından baba Abdülaziz için yapılacak malikanenin inşaatına önümüzdeki günlerde başlanılması planlanırken, evin yaz ortasında hazır hale getirilmesi bekleniyor. Abdülaziz evi yapacak mimarını da Suudi Arabistan'dan getirecek. 

İmara kapalı

Adalar'ın yerleşime açık olan en küçük adası olan Sedef'in 4-5 yıl önce imara açılacağı ve villa yapılacağı iddiaları gündeme geldi. Ancak SİT alanındaki ada halen imara kapalı. Yazlık nüfusu 400 kişiye yaklaşan, 120 ev bulunan adanın dörtte üçü özel mülkiyette. 

Fethi Paşa'nın torunları sattı

Osmanlı devlet adamlarından Fethi Ahmet Paşa'dan torunları Şehsuvar Menemencioğlu ve kardeşi Reyan Şehsuvaroğlu'na kalan Sedef Adası'nın mülkiyeti Reyan Şehsuvaroğlu'nun 1986'da ölümüyle çocukları Esra Bereket ile kardeşi Mehmet Birgen'e geçti. Mehmet Birgen de 2011 yılında adadan 4 dönüm toprağı Saddam Bin Abdülaziz'e sattı. Abdulaziz'in Türkiye'deki tüm işleriyle danışmanı olarak Mehmet Birgen ilgileniyor.

Radikal

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Suudi Kralı'nın kardeşi için imara açılan ada!
  • 24.12.2014 14:25

Suudi Kralı'nın kardeşi için imara açılan ada!

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz'in kardeşi Saddam Bin Abdülaziz'in ...