maritbet girişmaritbet
Sur'daki çalışmalar dünyaya örnek olacak!

Sur'daki çalışmalar dünyaya örnek olacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulunarak önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Sur'da sadece Türkiye'de değil, dünyada örnek olacak, yaraları bir nebze olsun kapatacak önemli bir çalışmaya imza atacağız." dedi.

Karaaslan, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karaaslan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Bakanlar Kurulu kararı ile acele kamulaştırma yapılması kararını değerlendirdi.

"Sur içi gerçekten çok önemli medeniyetlere beşiklik etmiş, o medeniyet havzalarının oluşturduğu birikimle bugünlere kadar gelmiş çok önemli bir yerleşim alanı. O yüzden Sur içi ile ilgili çok özel bir çalışma yapılacak. Kalkınma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı konunun tüm detaylarını ele almaktadır. Sanat tarihçisinden mimara, kentsel tasarımcıdan sosyolog ve psikologa kadar her alanda ciddi istişare mekanizmamız var. Sur'da sadece Türkiye'de değil, dünyada örnek olacak, yaraları bir nebze olsun kapatacak önemli bir çalışmaya imza atacağız."

Yorum Yaz