maritbet girişmaritbet
Suhulet ve Sultanhamet Körfez'e transfer oldu

Suhulet ve Sultanhamet Körfez'e transfer oldu

İDO, Eskihisar-Topçular hattına yaptığı 3 takviyeyle hem kapasitesini hem hızını arttırdı.


ESD - Yaz dönemi yoğunluğna şimdiden önlem alan İdo, Marmara'daki en önemli geçiş hattı olan Eskihisar Topçular hattına takviye yaptı. Yeni kiraladığı yüksek kapasiteli arabalı vapurun yanında İstanbulluların yakından tanıdığı Suhulet ve  Sultanahmet arabalı vapurlarını da Körfez'e kaydırdı. 

Hem kapasitesini hem hızını arttırdı

İdo'nun ilk hamlesi Körfez geçişlerini daha seri hale getirmek için, yüksek hızlı bir  gemi kiralamak oldu. Yeni araba vapuru, 600 yolcu, 137 otomobil taşıma kapasitesine sahip. Bunun yanında 13 knot servis hızına ulaşıyor. 

Bu kadarla yetinmeyen İdo filosundaki Suhulet ve Sultanahmet hızlı araba vapurlarını da Eskihisar-Topçular hattına kaydırdı..

Suhulet ve Sultanahmet İstanbul Boğazı'nda yıllardır hizmet veriyor. Suhulet 1871 yılında Hasköy'de üç Türk tarafından tasarlanıp İngiltere'deki bir tersanede yaptırılan dünyanın ilk arabalı vapuru  olarak biliniyor. Ömrünü  tamamlayan Suhulet'in anısını yaşatmak için yeni yapılan hızlı araba vapurlarından birine Suhulet adı verildi. 

Son takviyelerle İdo'nun Körfez'deki gemi sayısı 13'e yükseldi. Karşılıklı seferlerle 24 saat boyunca doldur boşalt yapacak olan 13 gemi  İdo'nun  hem taşıma  kapasitesini hem de hızını ikiye katlamış oldu. 

 
Sirkeci-Harem hattında 6 gemi

 
İDO, İstanbul içi ulaşımda önemli bir yer tutan Sirkeci-Harem araba vapuru hattına da Gayrettepe ve Okmeydanı gemilerini katarak, bu hatta da yaz sezonuna kadar araç yoğunluğunu gözetecek şekilde 5 yerine 6 gemi ile çalışmaya başladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Suhulet ve Sultanhamet Körfez'e transfer oldu
  • 15.03.2015 22:51

Suhulet ve Sultanhamet Körfez'e transfer oldu

İDO, Eskihisar-Topçular hattına yaptığı 3 takviyeyle hem kapasitesini hem hızını ...