maritbet girişmaritbet
Su tasarrufunu 5. sınıf öğrencisi Hamza buldu!

Su tasarrufunu 5. sınıf öğrencisi Hamza buldu!

Bursa'da 5. sınıf öğrencisi olan Hamza Kurt, bulduğu su damlası figürü fikriyle bilinçli su tüketimini gösterdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vizyonu ile Bursa'nın geleceğine damgasını vurmaya aday altyapı yatırımlarına imza atan BUSKİ Genel Müdürlüğü, bilinçli su kullanımı ve tasarrufuna yönelik gerçekleştirdiği eğitim etkinlikleriyle de dikkat çekiyor.

Karacabey Şehit Serkan Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Hamza Kurt'un BUSKİ Genel Müdürlüğü'ne yazdığı mektup, BUSKİ'nin okullara yönelik gerçekleştirdiği su tasarrufu eğitimlerinin amacına ulaştığını gösterdi.
Mektubunda, BUSKİ binasının Mudanya Yolu yönüne bakan yan duvarında yer alan çeşme figüründen damlayan dört su damlasının boşa akıp gittiğini, su damlacıklarının altına konulacak kovayla su tasarrufunun sağlanmış olacağını belirten Hamza mektubu, BUSKİ Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Hamza'nın mektubu sonrası, su damlacıklarının altına kova figürü yerleştirilerek, su damlacıklarının boşa akıp gitmesinin de önüne geçildi. Hamza'nın duyarlılığından duyduğu memnuniyeti, okul müdür yardımcısı ve ailesiyle birlikte BUSKİ'ye davet ederek gösteren BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Hamza'ya teşekkür etti.

2013'den bu yana okullar nezdinde sürdürdükleri eğitim faaliyetleri ile yaklaşık 20 bin öğrenciye bilinçli su kullanımı ve tasarrufu eğitimi verdiklerini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Hamza'nın su tasarrufuna ilişkin sergilediği duyarlı davranışın, amaçlarına ulaştıklarının en somut göstergesini oluşturduğu vurguladı.

Hayatın devamlılığı noktasında suyun olmazsa olmaz öneme sahip bulunduğunu belirten Çetinavcı, su kaynaklarının bilinçli kullanımı ve su tasarrufunun yaşamın sürekliliğinde büyük öneme sahip bulunduğunu ifade etti.

Hamza'yı duyarlılığından dolayı tebrik eden Çetinavcı, tablet, bilgisayar ve BUSKİ yayınlarından oluşan hediye setiyle minik Hamza'yı ödüllendirdi.

BUSKİ'nin verdiği eğitimler ve yayınladığı su tasarrufu kitapçığının kendisinde su bilincinin oluşmasını sağladığını belirten Karacabey Şehit Serkan Şahin Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Hamza Kurt ise BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'ya teşekkür etti.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'nın minik Hamza'yı kabul ziyaretinde, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Adem Vural ile Karacabey Şehit Serkan Şahin Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Sütçü, Hamza'nın annesi Esin Çukur, babası Bülent Çukur, anneannesi Nesrin Kırgız ve kardeşi Esma Melek Çukur da hazır bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnegöl AVM, yüzde 30 su tasarrufu sağladı
  • 26.05.2021 07:45

İnegöl AVM, yüzde 30 su tasarrufu sağladı

Alışverişi sosyal yaşamın merkezine taşıyan İnegöl AVM, sorumlu marka anlayışı i ...

Temiz su kullanımında yıllık 2,24 milyar TL tasarruf sağlanabilir
  • 05.04.2021 16:57

Temiz su kullanımında yıllık 2,24 milyar TL tasarruf sağlanabilir

İstanbul’da temiz su kullanımının azaltılmasıyla günlük 6,15 milyon TL, yıllık 2 ...

Koçtaş'tan su tasarrufu önerileri!
  • 21.03.2021 08:15

Koçtaş'tan su tasarrufu önerileri!

Koçtaş, yaşam kaynağımız olan suyu daha tasarruflu kullanmak isteyenlere önerile ...

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV göz kamaştırıyor!
  • 16.11.2020 11:20

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV göz kamaştırıyor!

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV evinizin dekorunu tamamlarken, boş bir siyah e ...

"Konutlarda su tüketim stratejileri geliştirilmeli"
  • 07.11.2018 14:56

"Konutlarda su tüketim stratejileri geliştirilmeli"

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla ...